DESZ JO15-1 sluit jaar goed af in Marknesse

Auteur: Cas van Dijk.

Maandag 20 december | ​Waar we de vorige uitwedstrijd nog vroeg uit de veren moesten (7:30 uur verzamelen), kon er deze week op zaterdagochtend wat rustiger worden opgestart. Om 10:15 uur was iedereen aanwezig om richting Marknesse te vertrekken alwaar de wedstrijd om 11.30 uur op het programma stond.

JO15-1 draait erg goed mee in de competitie, er wordt hard gestreden om de 3e positie. Het feit dat SVM een lagere positie inneemt wil, gezien het verloop van de afgelopen twee wedstrijden, niet veel zeggen. Er werd weliswaar gewonnen van de wat lager geklasseerde teams, maar erg makkelijk ging dat niet. Gelukkig mocht er op kunstgras gevoetbald worden. Met deze weersomstandigheden en condities van het gewone gras een prettige bijkomstigheid voor de wasvrouw. Maar behalve dat, voelt het natuurlijk ook voor het team vertrouwder om op kunstgras te spelen.

De eerste 10 minuten van de wedstrijd was het wat zoeken naar elkaar, het is vooral Marknesse wat zich laat zien maar tot spannende momenten leidt dit echter niet. In de daarop volgende minuten voetbalt DESZ zich goed in de wedstrijd zoals we dat van ze gewend zijn. En als ze dan eenmaal op gang zijn, dan blaakt dit team van zelfvertrouwen en werklust. Dat laatste ook vooral voor elkáár. Na een kleine 20 minuten spelen krijgen ze de smaak echt te pakken, Bram haalt van flinke afstand uit en de 0-1 is een feit. Zo te zien is hij aardig hersteld en weer op kracht. De druk wordt direct verder opgevoerd want binnen enkele minuten weet Imre op fraaie wijze de 0-2 binnen te schuiven. Nog voordat de 25e minuut aanbreekt, krijgt DESZ een corner waaruit Joey "met de kop" weet te scoren. Inmiddels zijn specialiteit want zo heeft hij er dit seizoen al zes gemaakt. Vlak voor rust laat DESZ een prachtige aanval zien, die Cas weet af te ronden met een doelpunt. Met een 0-4 op het scorebord worden de kleedkamers opgezocht.

Altijd spannend hoe dit team na rust uit de kleedkamers komt. Het begin van de tweede helft verloopt hetzelfde als het begin van de wedstrijd, niet veel spanning en een lichte overhand van Marknesse. Met een enkel moment van gevaar, maar het is Thijs die met een paar briljante reddingen een doelpunt weet te voorkomen. Marknesse leefde nog even met de illusie dat een "gast speler" het verschil voor ze kon maken. Desiree en Jack waren echter totaal niet onder de indruk van de coupe soleil en voetbaltrucjes van deze mooi-boy.

De tweede helft wordt verder alleen nog gekenmerkt door een forse tackle op Imre en een prachtige rush van Lionel Bassi. Deze laatste weet na 4/5 spelers voorbij te hebben gespeeld de 16 meter te bereiken maar verzuimt helaas zichzelf met een doelpunt te belonen. In de tackle op Imre ziet de scheids terecht een penalty. Geen twijfel binnen het team, deze moet door Milan worden genomen omdat deze snakt naar een doelpunt. IJzersterk als hij is, schiet hij de bal vol overtuiging binnen.

Na 60 minuten vindt de scheidsrechter het welletjes en met enigszins verbaasde gezichten vanwege het abrupte en te vroege einde van de wedstrijd wordt het jaar met een mooie overwinning afgesloten. Bij een voorlopige eindstand staat DESZ op de 3e plaats, een prachtig resultaat in de 1e klasse. Rest mij nog om iedereen te bedanken die het mogelijk heeft gemaakt dat wij gewoon door hebben kunnen trainen de afgelopen weken. Maak er fijne feestdagen van en hopelijk zien we elkaar na de winterstop voor een mooi 2e deel van dit seizoen.