Nieuws

DESZ JO15-1 neemt geen punten mee naar Zwartsluis

Bekijk alle foto's!
Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 6

Zondag 21 november | Vandaag trad JO15-1 aan tegen SV De Blesse JO15-1.

Op een fris sportpark in De Blesse, dat vanwege coronamaatregelen rondom in de rood-witte linten was gezet (ze wisten dat we kwamen), had DESZ al rekening gehouden met een pittig potje voetbal.

De vorige wedstrijd die tegen De Blesse gespeeld was, werd namelijk verloren met 12-1. Dus alle reden om er eens lekker voor te gaan zitten op het terras en de verrichtingen van onze spelers te aanschouwen. Het publiek was in kleine getale meegekomen. 4 chauffeurs, een trainer en een leider.

Voor deze wedstrijd hadden we Hans bereid gevonden om langs de zijlijn op en neer te draven, want Tjeerd was, tot z'n grote spijt, afwezig deze keer. De wedstrijd werd gestart en beide elftallen probeerden direct te forceren om de ander zo snel mogelijk uit het spel te halen. Dat lukte De Blesse al snel en in de 7e minuut was het De Blesse die op voorsprong kwam: 1-0. DESZ probeerde wat het waard was, want dat het lastig zou worden tegen de koploper was bekend.

De volgende goal kwam al snel nadat het eventjes niet lekker liep en DESZ keek na 16 minuten al tegen een 2-0 achterstand aan. In de 33e minuut had Sem een kans echter een teenlengte tekort om de bal het laatste zetje te kunnen geven om te scoren. Het bleef 2-0. Deze stand was tevens de ruststand. We zochten de kleedkamers op en de ouders haalden een bakkie op uit de kantine. Kappie op, QR gereed en koffie halen.

Na een klein kwartiertje kwamen de spelers het veld weer op na een heerlijk bakkie thee, neem ik aan. Het spel ging op en neer en DESZ kreeg kansen zowaar. Echter ging het in de 16 mis, doordat er een lichte aanraking was en de scheids het voldoende vond om daar een penalty voor te geven. De bal ging op de stip. Thijs dook de goede hoek in en zat er zelfs nog eventjes aan. Het bleek niet voldoende en de 3-0 was een feit. DESZ probeerde er nog uit te komen via counters en dat resulteerde in een aantal kansjes. Daar bleef het bij.

Van Dijk werd er tot overmaat van ramp ook nog uitgestuurd door de scheids. Van Dijk vond dat de scheids maar es de bril op moest zetten, want hij zag niet alles fris meer. Tijdens de terugreis hebben we hier heerlijk om gelachen in de auto. DESZ kon geen vuist maken tegen De Blesse. Eigenlijk wisten ze heel goed stand te houden tegen spelers die 50 centimeter groter waren dan zij. De Blesse kon vervolgens een counter maken en Thijs redde formidabel en bleef de stand nog 3-0. DESZ had diep in de tweede helft nog een kans via Coen, maar zijn schot trof de keeper.

Kort daarna ging de deur definitief in 't slot en was het klaar: 4-0. DESZ deed nog een paar wanhoopspogingen om er in ieder geval nog eentje te maken, maar dat bleef uit. Al met al hebben ze, gezien de vorige ontmoeting, het helemaal nog niet zo gek gedaan. Wel verloren, maar met opgeheven hoofd het veld kunnen verlaten.

Dank aan de vervangende vlagger die een uitstekende pot gevlagd heeft. Tjeerd kan zeker nog eens een beroep op hem doen.

Tot de volgende keer.

Meer nieuws van DESZ JO15-1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams