DESZ JO15-1 Kampioen!!

Auteur: Ben en Thea ter Stege. Foto's: 56

Donderdag 20 december | Er stond een belangrijke wedstrijd op het programma voor JO15-1. Er MOEST namelijk gewonnen worden om de titel te pakken. Het was een spannende strijd in competitie tussen SVN en DESZ. Want bij verlies of gelijkspel was SVN kampioen geworden. Dus een spannende pot voor DESZ.

Half 11 was het eindelijk zo ver DESZ JO15-1 VS SJO WIJC JO15-1. DESZ begon scherp aan de wedstrijd. Er werd vol druk gezet door de 11 strijders. En als resultaat kwam daar de goal. DESZ veroverden de bal. Er kwam een mooie steekpass op Sven Eilander die de met een prachtige voorzet op Victor de Wit die hem scoorde. Na 4 minuten stond DESZ al op voorsprong. DESZ zakte een beetje in, maar het pakte snel weer de draad op.

In de 2ehelft werd er lekker gevoetbald. Er waren goeie acties over links zoals ook over rechts. Jona Marsman gaf weer een heerlijk bal op Bram ter Stege die zo langs de linksback kwam van SJO WIJC zo kwam hij ook langs de keeper. Bram werd getackeld, Penalty voor DESZ. Jona Marsman ging achter de bal staan en die tikt hem er goed in 2-0 voor DESZ. SJO WIJC geeft veel corners weg. DESZ is altijd sterk met corners helemaal als Chris Schoonewelle mee naar voren is. Chris kopt hem er weer goed in.

5 minuten later krijgt DESZ weer een corner en jawel Chris Schoonewelle kopt hem er weer in 3-0 voorsprong voor DESZ. Ali maakt weer goede acties op de linkerkant. Hij komt vaak langs de verdedigers helaas word Ali neergehaald WEER een penalty voor DESZ. Ali gaat achter de bal staan en schiet hem er goed in. DESZ is lekker aan het voetballen en ruikt het kampioenschap al. Vlak voor tijd werd werd Robin Marsman op de grond gelegd, vrije trap voor DESZ. Jona Marsman neemt de vrije trap. En schiet hem heerlijk in de kruising 5-0.

Vlak daarna fluit de scheidsrechter af. Eindstand 5-0. DESZ JO15-1 Kampioen!!. Er werd een gezellig feestje gevierd in de kleedkamer. DESZ mag nu in de 2eseizoenshelft in de Hoofdklasse spelen.