Nieuws

DESZ ​JO15-1 bewijst zichzelf slechte dienst

Bekijk alle foto's!
Auteur: Wesley Volken. Foto's: 39

Woensdag 28 november | Zwartsluis - Na 21 punten uit 7 wedstrijden te hebben gepakt heeft DESZ O15 afgelopen zaterdag een kapitale fout gemaakt. Het verloor thuis met 1-2 van Alcides. Doordat runner-up SVN'69 ook maar blijft winnen is het nu erg spannend in de 1e klasse.

Het seizoen begon voortvarend. We gooiden hoge ogen in oefen- en bekerwedstrijden, en na 5 competitiewedstrijden stonden we met 15 punten, en nog zonder tegengoal, bovenaan.

In de 6e speelronde werd er in Sint-Jans Klooster, bij VHK, met de hakken over de sloot gewonnen (1-2), en ook een week later was het niet echt om over naar huis te schrijven. 5-3 tegen 'd Olde Veste. Ook het niveau van de trainingen werd ondertussen hard minder.

Hoewel we dus nog geen punt verloren, raakten we wel wat in een dip en deze dip trok door naar de wedstrijd van zaterdagochtend.

Alcides had haar huiswerk goed gedaan en zette ons middenveld in de opbouw muurvast. Zodoende konden we enkel achterin rond spelen maar niet in ons eigen spel komen.

We konden geen oplossing vinden en de kansen die we wel kregen wisten we niet te benutten. Alcides scoorde wel uit een snelle uitbraak, na slordig balverlies, en bepaalde hiermee de ruststand op 0-1.

In de rust besloten we om het anders te gaan doen en met snelle jongens voorin veel eerder de lange bal te zoeken. We kwamen hongerig en fel uit de kleedkamer, zetten hoog druk op helft tegenstander en uit een corner maakten we dan ook vrij snel 1-1.

Waar we er langs de lijn eens lekker voor ging zitten, vertrouwende op ons plan, kwamen we bedrogen uit. We waren niet bij machte door te drukken na de 1-1 en wanneer we wel in scoringspositie kwamen waren we ongelukkig in de afronding.

Vlak voor tijd kregen we ook nog eens het deksel op de neus. Een afdraaiende corner werd ineens uit de lucht genomen en verdween mooi in de bovenhoek.

In de resterende tijd speelde Alcides het goed uit en stelde de punten veilig. Een knappe prestatie van de nummer 8 in de competitie.

Hopelijk heeft deze nederlaag en een blik op de ranglijst ons wakker geschud en begrijpen we dat we het niet altijd allemaal vanzelf gaat. Met nog 3 wedstrijden te gaan hebben we hetzelfde aantal verliespunten als SVN'69 en een minder doelsaldo (6 goals minder). We zullen dus echt aan de bak moeten om op 15 december, thuis tegen WIJC, kampioen te worden.

Ondanks dat het de afgelopen weken allemaal wat minder was hebben we hier als staf alle vertrouwen in.

Foto's: Henk Kuik

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO15-1 >

Advertentie

Tamek
superstersponsor Tamek
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams