Nieuws

DESZ JO13-2 zet bekeravontuur door!

Auteur: Pascal van Dijk.

Zaterdag 26 november | Afgelopen dinsdagavond speelde DESZ JO13-2 in de 2e ronde van de beker tegen Pesse JO13-1. Dit team was de zaterdag ervoor kampioen geworden. DESZ had de vorige ronde bereikt door Ens JO13-1 na penalties te verslaan. Er stond opnieuw een spannende bekerwedstrijd te wachten!

DESZ begon rustig aan de wedstrijd, er werd ingezakt tot aan de middellijn. Even lekker de kat uit de boom kijken. Bij dat kijken kwamen twee dingen aan het licht, Pesse draaide om twee spelers, voor de rest viel het tegen. Kijken we naar DESZ, dan zien we een echt team staan waar er niemand met kop en schouders bovenuit steekt, maar waar iedereen gelijkwaardig is.

Bij een uitbraak aan de rechterkant kwam Britt door, halverwege de eerste helft. Na een voorzet kwam de bal in de kluts bij Damian terecht, deze schoot van 20 meter wonderschoon over de keeper heen, 1-0! De vreugde was groot! Even later stoomde de nummer 10 van Pesse op richting onze goal, na een paar spelers voorbij te zijn gespeeld schoot deze beheerst binnen, 1-1. De rust naderde en het spel kabbelde verder.

Na rust bleven we inzakken, Pesse speelde veel met lange ballen. Door het inzakken konden we deze lange ballen gemakkelijk opvangen en verwerken. In de 46e minuut nam Damian een corner. De ingestudeerde corner werd op de vrijstaande Ruben gespeeld die op de 16 stond. Hij dacht niet na en schoot de bal keihard met buitenkant links over de keeper, 2-1! Ongekend!

Gelijk daarna zorgde Pesse voor een slotoffensief. Dat bracht nog wat kansjes, maar niet veel. DESZ parkeerde de bus voor de goal en zo konden ze niet meer scoren tot aan het laatste fluitsignaal. De winst was binnen! DESZ is door naar de volgende ronde en dat zelfs zonder penalties.

De loting voor de volgende ronde is nog niet bekend. Er zitten wel een aantal leuke teams in de koker. Een verre uitreis naar Middelstum, Drogeham of Klazienaveen behoort tot de mogelijkheden!

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams