DESZ JO13-2 – VHK 13-1: 1e competitiewedstrijd 2020 – 2021

Auteur: Anja Postma.

Zaterdag 19 september | Zaterdag 19 september stond de 1e competitiewedstrijd op het programma voor de jongens en meisjes van DESZ JO13-2. En wel tegen VHK 13-1 waar ze een aantal weken daarvoor ook tegen hadden gespeeld in een bekerwedstrijd te Sint Jansklooster en waarbij de stand toen eindigde in een gelijkspel 5-5.

Maar deze 1e competitiewedstrijd op eigen veld, al was het wat vochtig, maar met een heerlijk zonnetje erbij en vele supporters, zou toch een mooie wedstrijd moeten worden met hopelijk dit keer winst voor onze jongens en meisjes.

Na het fluitsignaal dat de wedstrijd was begonnen en VHK de bal mocht aftrappen kwam DESZ direct met de eerste aanval, maar helaas kwam hier geen doelpunt uit. VHK leek hierdoor wakker geschud want ook zij kwamen met hun eerste aanval die bijna in het doel van DESZ ging, maar toch via de buitenkant van de paal ernaast rolde. Daar kwam DESZ goed weg.

De DESZ spelers kwamen hierdoor op scherp te staan en door goed samenspel werd het 1e doelpunt gescoord in de 18e minuut door Ferre die de bal goed voor de voeten kreeg. De DESZ spelers kregen de smaak te pakken, want nog geen 4 minuten later werd de 2-0 gescoord door Jorrit. De spelers van VHK probeerden voorzichtig terug te komen, schoten op het doel van DESZ, maar de keeper wist de bal, die langzaam door zijn benen gleed nog net voor de doelstreep te pakken waardoor het nog 2-0 bleef.

Tijdens de 1e helft bleef de bal ook voornamelijk op de helft van de tegenpartij, werd er nog enkele malen een poging gedaan om te scoren, maar kregen de DESZ spelers het niet voor elkaar om er tijdens deze helft meer doelpunten uit te halen. Toch gingen zij met een voldaan gevoel de rust in.

Het zonnetje bleef heerlijk schijnen en de supporters bleven lekker plakken om de spelers van DESZ JO13-2 aan te moedigen. De spelers kwamen vanuit de kleedkamers weer enthousiast terug het veld op om aan de 2e helft van de wedstrijd te beginnen.

De 2e helft begon voor de spelers van DESZ niet al te best, want door een onhandige kopbal van een eigen DESZ speler, werd er gescoord voor VHK, 2-1. Maar de DESZ spelers lieten hun hoofd niet hangen en gingen er weer vol voor, er werd mooi overgespeeld en de DESZ spelers speelden weer veel op de helft van de tegenstander.

Toch werd het spel even stil gelegd vanwege een blessure aan de kant van VHK, maar vrij vlot hierna kon het spel weer hervat worden. De spelers kwamen weer goed in het spel en de aanval werd weer geopend. Er volgde een schot op het doel van VHK, de keeper probeerde de bal te pakken maar door de glad/natheid van de bal kreeg hij deze niet goed vast in zijn handen, waar Jorrit gebruik van maakte en de 3-1 wist te scoren. We stonden nu al mooi voor en dat moesten we zo houden om deze wedstrijd te winnen.

En dat deden de DESZ spelers ook, want het 4e doelpunt was in zicht. Via een corner werd de 4-1 door Ferre gescoord. Na nog een paar minuten gespeeld te hebben, werd het eindsignaal gefloten en konden de DESZ spelers deze zaterdagochtend met een mooie 4-1 winst goed afsluiten.

Voor de trainers en supporters van dit sportieve team was het een mooi potje voetbal om naar de kijken. Ga zo door JO13-2.