DESZ JO13-2 verzekert zich van tweede plaats

Auteur: Johan Zoutman.

Woensdag 30 november | Na de zeer spannende bekerwedstrijd van afgelopen dinsdag, die zeer verdiend gewonnen werd met 2-1, was het maar de vraag of de technische staf het team weer voldoende gemotiveerd had gekregen voor de laatste competitiewedstrijd tegen Steenwijk.

Bij winst zou het elftal naar een mooie tweede plaats kunnen stijgen. Helaas was het team niet helemaal compleet in verband met de blessure van Lisanne. Die had zij opgelopen in de bekerwedstrijd. Ondanks de barre kou waren er weer veel vaders, moeders, opa's en oma's gekomen. Iedereen stond met handschoenen, sjalen en mutsen het elftal aan te moedigen.

Na 3 minuten geeft Thomas een lange bal op Tiemen. Hij probeert de bal voor te geven maar die komt helaas niet goed aan. Maar in de 5e minuut is het door een mooie aanval al raak door een doelpunt van Tijmen. Daarna gaat Steenwijk in de aanval maar Lars weet de bal netjes weg te werken. In de 17e minuut krijgt DESZ een corner maar helaas leidt dat tot niets. Door een aanvallende fout van Steenwijk krijgt DESZ een vrije trap. De bal wordt echter voor het eigen doel langs gespeeld en komt in de voeten van een speler van Steenwijk maar Demi weet het goed te herstellen. In de 23e minuut schiet Damian van afstand maar gaat de bal helaas naast.

Daarna een lange bal op Tijmen die de bal teruglegd op Britt Zij speelt hem diep op Tiemen maar die krijgt de bal helaas niet voor het doel. In de laatste minuut nog een schot van Stephan die de keeper bijna nog doorlaat. Ruststand 1-0.

De toeschouwers zoeken de warme kantine op om weer even bij te komen en zich op te warmen onder het genot van een kopje koffie of thee.

In de tweede helft zet Steenwijk meer druk en in de achtste minuut komen ze zelfs dicht bij het doel maar weten niet te scoren. Het is een sportieve wedstrijd want Steenwijk speelt de bal uit in verband met een blessure van William.
In een aanval van Steenwijk krijgt de spits de bal en schiet hij op het doel. Lucas lijkt de bal te pakken maar laat hem weer los en Steenwijk weet toch te scoren. Het is nu 1-1. Steenwijk blijft DESZ onder druk zetten en DESZ komt hier niet onderuit. Het is een moeilijke fase in de wedstrijd. Eindelijk is DESZ weer in de aanval via Tiemen. Hij dribbelt naar de goal maar schiet helaas naast. Daarna weer een afstandsschot van Damian. De bal stuitert net voor de keeper en rolt daarna langzaam het doel in. Het is nu 2-1.

In de 25e minuut komt Steenwijk weer terug met een afstandsschot maar die gaat gelukkig net voor het doel langs. Het is zeer spannend. Zal DESZ de voorsprong weten te behouden? In de 28e minuut krijgt Steenwijk nog een corner. Hieruit ontstaat een opstootje waardoor DESZ een vrije trap krijgt. In de laatste minuut is er nog een counter van DESZ. Tiemen speelt de bal op Tijmen die zijn man uit speelt en over de keeper in de jange hoek schiet. Het is nu 3-1. De overwinning lijkt nu binnen te zijn. Na de aftrap krijgt Tiemen de bal maar hij wordt onderuit gehaald. Dus nog een vrije trap voor DESZ. Lars heeft een mooi afstandsschot maar die komt helaas op de paal terecht en in de rebound weet niemand te scoren.

Daarna fluit de scheidsrechter af. Een zeer terechte overwinning voor DESZ waarmee zij de tweede plaats in de competitie behaald hebben. Een topprestatie waar ze zeer trots op mogen zijn.