Desz JO13-2 – Veno JO13-1, bekerwedstrijd met verbluffende eindstand

Auteur: Renate Volken.

Zaterdag 5 september | Na een nacht volle bak regen begonnen de jongens en meisjes van JO13-2 al vroeg in de ochtend aan de warming-up op het nogal drassige veld. Met de doorkomende zon leek het een mooie voetbalochtend te worden.

Team DESZ stond op scherp waardoor Eline na 5 minuten al kon scoren, 1-0. Dit is een goed begin van de wedstrijd. DESZ was de bovenliggende partij en niet lang daarna kreeg Diaz de bal goed voor de voeten en volgende er nog een doelpunt, 2-0.

De bal bleef voornamelijk op de helft van de tegenpartij, waarbij er nog enkele keren op doel werd geschoten. Helaas bleef de bal deze keren buiten de netten. Af en toe wist Veno richting het doel van DESZ uit te breken, maar deze werd ook elke keer weer tijdig onderschept door de verdediging van DESZ zijde. Keeper Steyn van DESZ had het de eerste helft zeer rustig. Het spel kwam even stil te liggen vanwege een blessure aan de kant van DESZ, maar kon na een wissel weer hervat worden. Tijd om even bij te komen voor beide teams, ruststand 2-0.

Ondertussen was de zon volop gaan schijnen over het sportpark, waardoor ook de supporters konden genieten van een mooie pot voetbal. JO13-2 stond inmiddels weer klaar om de jongens van Veno aan te pakken. Na 2 minuten werd er al een mooi schot op doel gemaakt, maar door een goede redding van de keeper bleef de stand onveranderd.

De aanvallers bleven er bovenop zitten en het duurde dan ook niet lang dat Diaz de bal in het net kon laten verdwijnen, 3-0. Na een onhandige beweging van Veno, werd deze binnengeschoten in eigen doel, 4-0. Bij Veno zakte de moed een beetje in de voetbalschoenen, waardoor DESZ juist zelfvertrouwen en kracht kreeg. Na een flinke uithaal van Bjorn, belandde de bal dan ook via de paal weer in het doel, 5-0.

Nu was het hek van de dam, kort hierna werd er wederom door Bjorn gescoord, de stand 6-0. Maar het hield nog niet op. Na een schot van Fabian, die via een speler van Veno nog van richting veranderde, breidde de voorsprong alleen maar verder uit, 7-0. Na elke aftrap was de bal voornamelijk voor het doel van Veno te vinden, en volgden ook nog de 8-0 door Thijmen, de 9-0 door een hele hoge bal van Jan en zelfs de 10-0 werd nog gemaakt door Bjorn. Dit was tevens de eindstand. Wat heeft het team JO13-2 samen met elkaar een mooie pot voetbal laten zien vanmorgen!