DESZ JO13-2 ontmoet Staphorst JO13-2

Auteur: Jacolien Coenraadts.

Zondag 6 november | Ondanks het feit dat een week eerder de klok een uur achteruit ging, stonden onze mannen en dames tijdig, fris en goed uitgeslapen op het veld. Verslaggever was al mooi op tijd, dus was getuige van de korte maar intensieve warming-up, zodat de benen al losgelopen zijn voor de start van de wedstrijd.

Na de groeps-yell "Wat gaan we doen (Pascal) ….. Winnen! (team)" en dat 3 keer worden de posities ingenomen.

Desz gaat voortvarend van start. De druk staat er gelijk goed op. Even schrikken in de 2e minuut, want een speler van Staphorst loopt vrij en schopt hem richting doel, maar Lukas doet wat ie moet doen en heeft een mooie redding.

Er zit een mooie opbouw in het spel van Desz, ze weten elkaar goed te vinden. Al in de 3e minuut lukt het Tijmen een doelpunt te maken in het doel van Staphorst. 1-0!

Even later krijgt Damian een mooie kans aan de overkant…maar de bal vliegt de andere kant op. Shit happens!

Dan is het schrikken, want een corner van Staphorst resulteert in 1-1.

Maar gelukkig keert het geluk weer terug, want Victor –man of the match- verovert de bal en maakt een doelpunt. Er gaat een zucht van opluchting door het publiek. Britt verhoogt de feestvreugde door een paar minuten later, 3-1 te scoren. You go girl!

Rust. Even bijtanken en overleggen hoe er verder gespeeld wordt. Publiek kan even opwarmen, want koud is het, met een bak koffie in de kantine.

De 2e helft vangt aan. En onze boys en girls hebben er weer zin aan.

Het is opnieuw Victor die met de bal aan de haal gaat. De bal rolt en rolt en we denken allemaal dat ie naast gaat, maar nee, precies in de hoek maakt dit de stand 4-1. Knap hoor Victor.

En daarna sukkelt de wedstrijd wat aan. Niet meer zoveel actie, Britt krijgt de bal nog een keer voor de voeten, maar haar lukt het net niet om de bal netjes in het tegendoel te schoppen. Maar het maakt niet uit, want na een tijdje fluit de scheidsrechter en is het klaar. Eindstand 4-1. Die hebben ze weer binnen!