DESZ JO13-2 | Een goed begin...

Auteur: Tiemen van Dijk. Foto's: 2

Dinsdag 27 september | De ochtend begon goed. Onze keeper Lukas had zijn handschoenen vergeten en trainer/leider Pascal had zich verslapen. Tja, wat denk je dan? Gaat dit nog goedkomen vandaag?

Maar het kwam goed.

Vanaf het eerste fluitsignaal is het DESZ dat domineert. En na 10 minuten is het Damian die de bal lekker raakt en de stand op 0 tegen 1 brengt. Havelte kan geen vuist maken en komt niet verder dan een schot op doel in de 15e minuut. Herstel, de bal ging naast het doel. DESZ zit er bovenop en na goed voorwerk van Damian komt Tiemen oog in oog te staan met de keeper van Havelte en dan is het al 0-2 na 17 minuten. Daarna volgen nog enkele kansen voor DESZ.

De rust nadert en het tot dan toe verzorgde voetbal wordt wat rommelig. Balverlies achterin bij DESZ leidt tot de eerste grote kans voor Havelte. Gelukkig voor DESZ wordt deze kans niet gepromoveerd tot doelpunt en lijkt de ruststand uit te komen op 0 tegen 2. Maar in de slotseconden van de 1e helft is er een mooie combinatie tussen Tim en Jona. En met een geplaatst schot wordt het verschil 3 doelpunten in het voordeel van de bezoekers.

Ruststand 0-3 en dat is dik verdiend!

3 minuten gespeeld in de 2e helft en het eerste wapenfeit is voor DESZ. Inzet is van Jona, de keeper van Havelte redt. En dan is het Havelte die iets probeert om terug te doen. Twee knappe reddingen van keeper Lukas voorkomen een tegendoelpunt, de meegereisde supporters klappen enthousiast. Zij genieten van het goede spel en het mooie weer.

Penalty voor DESZ in de 40e minuut. Lars schiet feilloos binnen en de stand is 0-4. Een corner voor DESZ in de 44e minuut wordt afgeslagen en opnieuw ingebracht door Demi. Het is Tijmen die er nog aan zit, maar helaas net geen doelpunt. Kort daarna is het weer Jona die de 0-5 aantekent met een afstandsschot. Na 48 minuten doet Havelte iets terug uit een corner. De voorzet wordt goed binnengekopt door de spits van Havelte, stand 1-5.

De wedstrijd is natuurlijk al lang gespeeld en dat is terug te zien in het spel. Het wordt slordig, waardoor Havelte nog een paar kansjes krijgt, maar keeper Lukas is bij de les. En zo gaan we richting einde wedstrijd. In de slotfase nog een kans voor Tijmen, maar helaas geen treffer. Eindstand 1-5. Een terechte overwinning, door goed positiespel, een juiste dosis inzet en veel plezier. Ga zo door!!!!

Volgende week spelen we om 10:30 uur thuis tegen Giethoorn JO13-1.