DESZ JO13-2 boekt eerste overwinning!

Auteur: Jorrit Muis.

Vrijdag 17 november | Zaterdag 11 november speelden wij een competitiewedstrijd tegen KHC JO13-1 uit Kampen. Gezien de stand op de ranglijst waar KHC iets hoger staat dan DESZ was het wellicht mogelijk om vandaag de eerste overwinning van het seizoen te behalen.

DESZ begon goed aan de wedstrijd en kreeg al snel kans op de 1-0 maar het mocht helaas nog niet zo zijn. De thuisploeg was in de openingsfase de betere ploeg en de spelers konden elkaar goed vinden op het veld. Na 20 minuten kreeg Tijmen de tweede grote kans van de wedstrijd maar de bal werd door de keeper van KHC goed gestopt. Na deze kans volgde een reeks aan kansen voor zowel DESZ als KHC:

• 21e minuut: vrije trap KHC die maar net over het doel van Martijn ging;
  • 23e minuut hoekschop DESZ: de bal wordt mooi voorgegeven bij de 2e paal en daar staat Noah, hij schiet de bal binnen => 1-0 DESZ;
  • 25e minuut: wederom vrije trap KHC richting het doel van Martijn maar gelukkig belandt deze keer de bal op de bovenkant van de lat;
  • 28e minuut: via een hoekschop voor DESZ wordt de bal teruggelegd op Thomas die helaas net naast schiet;
  • 30e minuut: Damian onderschept de bal, sprint richting het doel van KHC en tikt de bal mooi over de keeper => 2-0 DESZ. Dit is tevens de ruststand.

De tweede helft pakt DESZ de draad van de eerste helft weer goed op. Er wordt leuk samen gevoetbald en druk gezet op de tegenstander wat resulteert in een aantal kleine kansen. In de 14e minuut maakt DESZ er 3-0 van via een penalty, die door Tijmen werd ingeschoten. Na 20 minuten doet KHC iets terug en brengt de stand op 3-1. KHC krijgt vervolgens wat kleine kansjes op de aansluitingstreffer maar het slotakkoord is voor Damian, die de buitenspelval van KHC goed omzeilt en de 4-1 binnenschiet.

Dit was een heerlijke opsteker voor JO13-2 en geeft vertrouwen voor de resterende wedstrijden tot aan de winterstop. Zaterdag 18 november speelt JO13-2 om 10:30 uur een uitwedstrijd tegen Olympia '28 JO13-1.