DESZ JO13-1 streeft naar overwinning op OWIOS JO13-1

Auteur: Britt Schipper. Foto's: 2

Woensdag 4 april | Om 7:35u vertrokken we met twaalf spelers richting Oldebroek. Ook al was het vroeg, iedereen had veel zin om een potje voetbal te spelen. Toen we aankwamen bij het sportpark van OWIOS zagen we het kunstgrasveld, waar we mooie herinneringen aan hebben, al klaarliggen. Helaas mochten we daar niet op spelen en speelden we op een grasveld achterop het sportpark.

Al was het misschien een tactische beslissing van de tegenstander om DESZ minder te laten spelen, daar had DESZ geen moeite mee. Na een goede warming-up en onze vertrouwde yell (helaas zonder Victor, Annelie en Gijs) kon de wedstrijd beginnen. Beide teams begonnen fel aan de wedstrijd. OWIOS was fysiek heel sterk de eerste kans was van OWIOS maar die ging over. DESZ pakte het snel op en begon een goede aanval met veel passes en één-tweetjes, toen de bal bij Kyan kwam schoot hij helaas net naast. Net voor rust brak OWIOS door en kwam er een schot voor de goal langs maar onze verdediging loste het goed op en kon de bal wegwerken. We gingen de rust in met 0-0.

Na een goede bespreking in de kleedkamer ging DESZ met volle moed de tweede helft in. DESZ begon deze helft heel sterk en won bijna elk duel. OWIOS daarentegen was minder fel als in de eerste helft wat veel kansen voor DESZ opleverde. De eerste kans was van Robin een goed schot dat de keeper maar net kon wegtikken waar een rebound op volgde van Britt maar die ging over. Hierna volgde nog veel kansen voor DESZ maar de bal had het net nog niet geraakt tot in de 28eminuut. DESZ had een goede aanval en vocht voor elke bal wat leidde tot een corner, Rick nam de corner gaf hem voor de goal en het was Kyan die de bal fraai binnenkopte. 0-1 voor DESZ. Vlak na deze goal werd het gedrag van enkele spelers van OWIOS minder sportief en minder respectvol. Hierna volgde ook snel het eindsignaal en wat was iedereen moe. Iedereen had zich vol gegeven in de wedstrijd en daardoor kon DESZ de 3 punten meenemen naar Zwartsluis en daarom kon een overwinningsfoto niet ontbreken. Ook al betekend OWIOS OverWinnen Is Ons Streven wij hebben ze laten hoe je moet streven naar een overwinning! Volgende week met dezelfde instelling naar VSCO.