DESZ JO13-1: Serieuze zaken!

Auteur: Paulien Weebers. Foto's: 27

Maandag 30 september | Dat JO 13-1 voortvarend bezig, daar bestaat geen twijfel meer over. Het team is na een aantal wedstrijden al een hechte groep aan het worden. Wat mij betreft een compliment voor de groep omdat het verschil in ontwikkeling toch best groot is, zo zit de ene nog in groep 7 en de andere al in de 2e klas middelbare school. Wat de sportieve successen gaan ze ook lekker want tot nu toe werden alle wedstijden gewonnen. En om de boel nog serieuzer aan te pakken wordt er zelfs in de training ondersteuning gegeven door Fytac en werden voorafgaand aan bovengenoemde wedstrijd team- en individuele foto’s gemaakt.

Na een uitgebreide warming-up, die er ook al zo indrukwekkend uit ziet, fluit de scheids om 9u af voor de aftrap. Gelijk is daar de eerste kans voor DESZ omdat Milan een prachtige lange bal geeft op Imre. Helaas kunnen we na 1 minuut spelen nog niet een voorsprong noteren. Het spel ziet er goed uit, iedereen kent zijn of haar taak en de kansen worden vooral gecreƫerd door DESZ. Zo geeft Bart op slag van rust een prachtige lange bal op Joey, helaas gaat de bal rakelings voor de goal langs. Met een 0-0 stand gaan we de rust in.

Ook na rust komt DESZ goed uit de startblokken. Halverwege de tweede helft komt daar dan eindelijk pas een antwoord van Heerenveen. Thijs komt overtuigend uit en weet een doelpunt te voorkomen. Toch blijkt daar het keerpunt van de wedstrijd te zitten. Onze mannen en vrouw verliezen de scherpte en daar maakt Heerenveen gretig gebruik van. Binnen de kortste keren staat de 0-2 op het bord en dit zal ook de eindstand zijn. De teleurstelling is duidelijk af te lezen bij zowel de spelers als toeschouwers omdat ze vandaag zoveel meer verdiend hadden. Volgende week reizen we af naar Marknesse en pakken we de draad gewoon weer op!