Nieuws

DESZ JO13-1 schrijft toernooi SVBO op haar naam

Bekijk alle foto's!
Auteur: René Bakker. Foto's: 10

Dinsdag 14 juni | ​Het was weer vroeg op zaterdag 11 juni 2022. Een deel van de boys had de dagen ervoor nog een schoolkamp dus van veel slaap hadden zij niet genoten de laatste 2 dagen. En dan moet je op de zaterdag ook nog weer vroeg je nest uit om te voetballen. Maar dat doen we dan weer graag; voetbal is (bijna) je leven zeg maar.

Na 3 kwartier in de auto te hebben gezeten, kwamen we aan op het sportpark van geel-zwart van SVBO. Een mooi complex met alle faciliteiten die nodig zijn voor een geslaagd toernooi. Wij startten direct de 1e wedstrijd om 9.00 uur dus na een korte warming up konden we gelijk aan de bak.

Vlak voor aanvang kregen we van de coaches nog een wijze les mee: het is een toernooi. Scoor je snel de 1-0 in jouw voordeel, dan zijn de 1e punten direct een daalder waard…. Of we dat ook deden?...

1. DESZ JO13-1 / Klazienaveen JO13-1

We startten eigenlijk super goed ; de tegenstander liet ons vaak aan de bal en met onze gelegenheidsspits Boris kwamen we vaak goed voor de goal. Alleen het schortte weer aan het feit waar we het hele seizoen al mee kampen: we vinden scoren heel lastig. Een echte killer hebben we niet in onze selectie. En dat brak ons de 1e 18 minuten van het toernooi bijna op. 7 Minuten voor tijd ging Rens onder de bal door en kwam Ferre te ver en snel uit zijn doel. De tegenstander kon de bal onder Ferre doorschieten en het was 0-1. We bleven drukken en we kregen ook de laatste minuten veel kansen. Tot Boris vlak voor tijd toch nog een punt uit het vuur sleepte 1-1. Dik verdiend!

2. DESZ JO13-1 / NEC Delfzijl JO13-1

Een oude bekende. Deze tegenstander hadden we in de voorbereiding ook getroffen, thuis in Zwartsluis. Toen hadden we geen kind aan NEC Delfzijl maar nu waren de mannen uit het hoge noorden een ware plaag. Zij hadden overigens ook wat reuzen meegenomen en geloof het of niet, deze reuzen waren ook nog voorzien van een ware snor.

Toch waren het de mannen van Raymond, René en Gerard die aan het langste eind trokken. We hadden eigenlijk niet willen wisselen, maar onze rechterkant was volgens ons nog op Ameland en niet in Emmen. Dus 2 nieuwe krachten er in en nog geen 3 minuten later lag de bal er in via een fantastisch opgezette aanval aan de linkerkant. Lefgozer Bryan zette de bal voor en Julian hoefde alleen maar de voet dwars te zetten en het was hangen! We wonnen met 1-0 en dat was gezien de 1e 8 minuten misschien wat te veel.

Na de gewonnen wedstrijd hebben we een tijdje gefreestyled op het panna court. Dit werd gegeven door 2 jongens die ons heel veel leuke techniek dingen leerden. Erg leuk om te zien ook!

3. DESZ JO13-1 / FC Meppel JO13-1

Een tegenstander die wij reeds 3 maal dit seizoen mochten treffen en waarbij het bijna 100% in evenwicht is : 0-3, 1-1 en de laatste 0-1 winst in Meppel. Dus dit beloofde wat en wat voor wedstrijd werd dit!

FC Meppel had er 1 gewonnen en 1 gelijk gespeeld, en wij hadden eenzelfde score. Het doelsaldo van hen was wel iets beter. FC Meppel en DESZ maken er altijd een spektakel van en zo ook nu.

We hadden ervoor gekozen om het spel van FC Meppel aan hen te presenteren. Wij gingen met een valse nummer 9 spelen in de vorm van Milan en lieten hen toe tot 10 meter op onze helft. Snelheidsmonsters Julian en Koen lanceerden we dan met hele snelle uitbraken. We hadden het nog niet uitgelegd of beiden heren waren als duvels uit het doosje vertrokken. Eerst veroverden we de bal,

Lieten de bal 3 keer rond gaan gevolgd door een diepe bal op Julian. Die raasde over het veld heen en legde de bal panklaar op de voet van Koen : 0-1.

Daarna hadden wij het betere van het spel ondanks kleine speldenprikjes van FC Meppel. De backs van ons waren de rappe jongens uit Meppel de baas en Boris stond met Aedan hun mannetje wel door de groen witten niet te ver bij ons te laten komen.

Na nog wat mooie uitgespeelde kansen, bleef het spannend maar trokken we toch de 3 punten naar ons toe. Heerlijk! De stand is nu :

  • Verloren in september 2021
  • Gelijk in december 2021
  • Gewonnen in maart 2022
  • Gewonnen in juni 2022 ….. EN HOE!

4. DESZ JO13-1 / Drenthina JO13-1

Foei wat een knaap stond er op dat middenveld… leider Bakker had de 'man' van tevoren gevraagd naar diens leeftijd en hij zag aan hem dat hem dat raakte. "Die vraag stellen ze me allemaal. Maar ik ben net 13 jaar geworden." Koen kreeg de taak om deze reus in bedwang te houden en Boris bleef verbijsterd achter op de bank, want het was zijn beurt om ook eens op de bank te zitten. Iedereen evenveel tijd geven om te spelen, was de opdracht van vanmiddag. Of je moest op een of andere manier niet meekomen.

Koen had wel heel veel moeite om deze reus af te stoppen dus na een minuut of 8 vroegen we toch maar om Boris wat meer stootkracht te geven aan deze giant. En dat gelukte. 'Boom boom Boris' knapte dat wel op en deed hij dat niet dan zorgde Niels daarvoor. Zo ook in de allerlaatste minuut. Niels gaf nog net een laatste drukker met een blok waardoor de reus niet kon uithalen. We mochten niet verliezen, iets wat de jongens niet wisten. We kregen zelf nog wat kansjes, maar daar bleef het ook wel bij. 0-0 En dat was ook eigenlijk wel een juist beeld van het spel. De geest was uit de fles en het werd tijd om feest te vieren: KAMPIOENEN!

Na een mooie demonstratie van een kwartier van de heren freestylers, haalden we met veel lawaai de beker op die ons toebehoorde: de 1e! Eindelijk toch een prijs dit seizoen wat precies hoort bij de groei die we hebben meegemaakt. Winnen op een toernooi met 2 hoofdklassers en 2 1e klassers is een prima resultaat en kijk waar we nu staan… een mooie jonge groep mensen die veel voor elkaar over hebben. Mooi!

Als klap op de vuurpijl kregen we na de tijd ook nog patat met wat drinken. Heel erg waardig en mooi! Op naar ons aankomende, afsluitende weekend vol eten, drinken, mooi weer en vooral plezier!

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams