Nieuws

DESZ JO13-1 pakt 3 punten in Dalfsen

Auteur: Danielle Meijerink.

Maandag 30 april | ‚ÄčOp een mooie zonnige dag vertrekken de jongens en meisjes naar Dalfsen. Na jaren in de polder gespeeld te hebben en daarna ook een ander district konden ze vandaag eens naar een onbekende club, ASC'62 uit Dalfsen.

DESZ gaat goed van start, hoewel ze wel moeten wennen aan het hoge gras. Dit blijkt in hun nadeel te zijn. Toch volgt al snel een mooie aanval, Victor speelt de bal op Kyan en deze kan hem net niet binnen tikken. Even later geeft Bjardney een mooie voorzet waar een corner uit komt. Victor speelt op William en maakt de 0 -1. Niet veel later gaat Gijs via de linker kant richting doel. Waarna ASC een kans krijgt en op de paal schiet.

De scheids ziet een overtreding van DESZ en we krijgen een penalty tegen. ASC schiet de bal keurig langs Sem 1 -1. DESZ speelt in deze fase wat slordig. Het vlotte combinatiespel is op dit gras wat lastiger. De ballen blijken niet zo goed aan te komen bij de teamleden. ASC krijgt nog een goede kans maar ze weten niet te scoren. DESZ krijgt een goede kans wanneer Janick een voorzet geeft. ASC speelt goed en ze willen via een lopje scoren, maar dit gaat net mis.

Het is rust.

Al snel heeft ASC een doelkans, maar de bal gaat over. Dan krijgt DESZ een kans, het gaat aardig gelijk op. Janick schiet jammer genoeg op de keeper. Er volgen een paar goede aanvallen, maar telkens redt de keeper. DESZ komt goed op gang en het wordt 1-2 door Rick. Later volgt een pass door het midden op Rick en die gaat net naast. DESZ is weer wat meer voor het doel van ASC en het gaat gelijk op. ASC zet druk en DESZ voert het tempo wat op. Er volgt een corner voor DESZ, een vrije trap kort daarna. Marc neemt hem en het is een goed schot richting doel. Daarna volgen er een stuk of wat pogingen, maar de bal gaat over. Bij het doel van DESZ wordt het nog even gevaarlijk als Sem op het verkeerde been staat, maar het loopt goed af. Snel volgt een uitbraak van DESZ en Kyan schiet de bal in het doel 1-3. Er volgt nog een mooie pass van Annelie, de keeper is ver uit, maar het komt niet tot een doelpunt.

Dan fluit de scheids en nemen we mooi drie punten mee naar huis!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Active Creations
websitesponsor Active Creations
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams