DESZ JO13-1 laat zien wat het waard is!

Auteur: Petra Schraa.

Maandag 28 oktober | Na het verlies van vorige week in de bekerronde, mocht DESZ JO13-1 weer aantreden op eigen veld, kunstgras en om 9.00 uur! Dat is een goede uitgangspositie

De tegenstander CVVO staat op een 5e plaats net onder DESZ (4e) en heeft net als DESZ 9 punten uit 4 wedstrijden. Op papier zijn beide teams dus aan elkaar gewaagd. Even na 9.00 uur klinkt het fluitsignaal. In de harde wind wordt er afgetrapt. Na een paar minuten komt DESZ al voor het doel van de tegenstander. Coen krijgt kans om te schieten, maar de keeper is alert en tikt de bal nog net aan waardoor deze naast het doel rolt. De eerste 10 minuten speelt DESZ vooral op de helft van de tegenstander. Maar ook CVVO komt tot een mooie aanval. Deze wordt gepareerd door Thijs die goed uitkomt en de bal wegwerkt.

Er volgt een corner voor DESZ. Na veel gerommel voor het doel krijgt Anouk kans om te schieten. Helaas valt er geen doelpunt uit. De tegenstander schakelt om en vanuit een corner voor CVVO volgt een keurig doelpunt voor de tegenpartij: 0-1 in de 12e minuut. DESZ laat zich hierdoor gelukkig niet van de wijs brengen. Milan krijgt de bal goed onder controle en maakt met een mooie hoge bal over de keeper de gelijkmaker! Ook Sem krijgt daarna nog de kans om te schieten, helaas in de handen van de keeper. Dit smaakt naar meer: na een goede aanval van Cas en Imre, maakt Imre in de 22e minuut de 2-1. Er volgt nog een strakke steekpass van Joey op Imre maar de keeper weet het schot van Imre te stoppen. Ook een 1-2 tje tussen Anouk en Cas eindigt bij de keeper. Met een stand van 2-1 gaan we de rust in.

Na de rust gaat DESZ direct weer de aanval in en zo is het in de 33e minuut door een doelpunt van Milan 3-1. Anouk komt even later met de bal alleen op de keeper af, schiet… maar raakt helaas de paal. CVVO komt hierna weer in de aanval. Een tegenspeler komt op Thijs af, maar Thijs strekt op het juiste moment zijn been en weet de bal goed te stoppen met zijn voet. Fysiek wordt het nu wat pittiger. De lange benen en fysiek sterkere tegenstanders leiden hier en daar tot wat blessures. Maar DESZ laat zich de kaas niet van het brood eten en blijft in de aanval. Een goede pass van Milan op Hugo wordt uitbetaald in nog een doelpunt in de 51e minuut: 4-1. Helaas valt dan in de 60e minuut toch nog een doelpunt voor CVVO ondanks een goede tackle op de bal van Jack.

De eindstand is dan ook 4-2 voor DESZ waardoor ze bovenin het 'linker rijtje' blijven!

Kortom: een mooie wedstrijd met prima aanvallen en goed verdedigingswerk van Sem, Bas, Bart en Jack.