DESZ JO13-1 heeft makkie in Meppel

Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 41

Zondag 30 augustus | JO13-1 stapte vanmorgen al vroeg in de auto richting Meppel om tegen MSC/ Amslod JO13-1 te spelen

Om klokslag 9.00 uur wilde men aanvangen toen de scheids terecht vroeg of er een bal beschikbaar was. Wel handig als je wilt gaan voetballen. Om 9.01 uur ving de wedstrijd aan en eigenlijk direct was het DESZ die de goal van MSC opzocht. Het resulteerde na 50 seconden al in een doelpunt. Imre scoorde heerlijk en zette de stand op 0-1.

MSC probeerde het wel, maar het was lastig voetballen tegen DESZ. De elf van leiders/ trainers Voerman, Visscher en Van Dijk hadden de boel goed georganiseerd en de bal rolde lekker rond. Spelers stonden op de juiste plekken en zo werd er volop richting de goal van MSC gevoetbald. Dat resulteerde in een aantal kansen die net het doel mistten.

Kort daarop was het Desiree die rustig teruglegde op Boris die prima binnenschoot: 0-2.

Ook werden de paal en de deklat nog wel eens geraakt. Beetje scherper en de stand was nog hoger uitgevallen.

Joey probeerde het op afstand en knalde 20 meter over.

In de 20e minuut werd er weer gescoord door Imre en maakte de 0-3 nadat hij de bal fraai over de keeper tikte.

Vlak voor rust ging DESZ nog even vol d'r op en de keeper van MSC had zijn handen vol aan de bal die telkens weer in zijn buurt kwam. Het werd uiteindelijk een scrimmage die de keeper van MSC verloor. De keeper tikte de bal ongelukkig in eigen doel: 0-4.

Voor de uitleg van scrimmage heb ik Wikipedia even geraadpleegd:

Een scrimmage is een rommelige spelsituatie in teamsporten als voetbal en (ijs)hockey, waarbij meerdere spelers tegelijk strijden om de bal.

Een typische situatie is de scrimmage voor het doel, waarbij de verdedigende partij uit alle macht een doelpunt probeert te voorkomen, maar niet direct in staat blijkt te zijn om de bal weg te werken. De aanvallende partij probeert juist de bal in het doel te krijgen. Dit levert vaak chaotische momenten op waarbij tactiek een ondergeschikte rol speelt. Het is dan ook een spontaan moment en geen spelhervatting, zoals de scrum in het rugby en de line of scrimmage in het American football.

Deze situaties zijn wel vergelijkbaar omdat het ook hier betrekking heeft op een gezamenlijke worsteling om de bal. Ook hebben de termen een gemeenschappelijke oorsprong in het woord skirmish, wat schermutseling betekent.

Weet u dat ook weer.

Na rust werd het rommelig van beide kanten. MSC had het wel gezien en DESZ scoorde nog 1x voor de statistieken: 0-5 door Julian.

MSC had nog een kans om iets terug te doen, echter belandde de bal naast.

0-5 was de eindstand.

Fijn weertje in Meppel, prima voetbalochtend. Tot volgende week.

Foto's: Marian Overmars