DESZ jo13-1 heeft geen kind aan Steenwijkerwold jo13-1

Auteur: Lucas Fakkert.

Dinsdag 15 oktober | De weersvoorspelling voor vandaag gaf aan dat het een druilerige dag zou worden en dit blijkt ook zo te zijn. Desondanks zijn de trouwe supporters weer in grote getale aanwezig, voorzien van de nodige voorzorgsmaatregelen.

De spelers van DESZ laten zich evenmin ontmoedigen door deze omstandigheden. Sterker nog, zij staan reeds op het veld om de tegenstander op te wachten. Zodra deze zich ook meldt op het hoofdveld valt direct op dat zij met vier meiden in het team zullen gaan spelen. Onze dame daarentegen ontbreekt helaas vanwege een blessure. Na het eerste fluitsignaal gaan de spelers van DESZ gelijk goed van start. Al in de 2e minuut scoort Imre, 1-0. In de 4e minuut is het vervolgens Oscar die er 2-0 van maakt. Er wordt lekker gevoetbalt en DESZ lijkt probleemloos op een ruime overwinning af te stevenen. Echter knokt de tegenstander zich knap terug en lijkt de opmars voorlopig gestopt. Van beide zijden is het spel soms slordig wat resulteerd in veel balverlies. In de 17e minuut wordt er door DESZ gewisselt waardoor Coen en Cas hun opwachting mogen maken in het veld. Dit resulteerd in de 26e minuut in een goal van Coen, 3-0. Dit is tevens de ruststand.

Na rust pakt DESZ de draad weer op en begint beter te voetballen. De eerste kansen zijn dan ook voor DESZ. Toch laat de tegenstander ook van zich horen en met een schot op de paal zijn zij ook dicht bij hun eerste treffer. DESZ is sterker en de spelers creƫren kans op kans. Joey is in de 37e minuut trefzeker met een prachtig schot over de keeper maakt hij dan de 4-0. Er volgen nog meer kansen na het doorschuiven van Sam naar het middenveld. Hierdoor komt nog meer druk op de verdediging van de tegenstander. Na een fraaie passeerbeweging wordt Sam uiteindelijk in de 16 meter middels een overtreding onregelementair gestuit en mag hij vervolgens zelf aanleggen voor de penalty. Met veel overtuiging gaat deze er in, 5-0. Imre en Coen hebben vervolgens nog kansen op de 6-0 maar deze valt niet. Mede door het harde werken van met name de vier meiden van de tegenstander blijft het bij een mooie 5-0 overwinning.