DESZ JO13-1 geeft het weg, net als de Sint.....

Auteur: Peter Krabbe. Foto's: 4

Zaterdag 23 november | DESZ JO13-1 versus Staphorst JO13-1 Vandaag de streekderby DESZ- Staphorst op het programma.

Vorige week is er riant van VHK gewonnen en het doel was om dat door te zetten in de wedstrijd van vanmorgen.

En met dat doel stonden er ook vele supporters langs de lijn om de mannen en vrouw aan te moedigen. Zelfs supporters waarvan gezegd wordt: Als hij er is, dan is het gegarandeerd verliezen!!

Fijn om te horen zo vlak voor de wedstrijd.

Nadat er getost was door de heer Van de Belt, om uit te maken op welke helft welk team mocht beginnen, gingen we van start.

En al snel was het raak voor de gasten. De verdediging liet een steekje vallen en Staphorst kwam al snel op voorsprong in de 3e minuut. Niet helemaal bij de les, DESZ.

Oef, dat was een weggevertje, net op de dag dat de Sint, de grootste weggever van het land, voet aan wal zet in Zwartsluis.

DESZ was zeker de mindere niet in deze wedstrijd en er werd volop gecombineerd

Ook Staphorst was zeker een goede tegenstander en een tegenstoot van Staphorst werd door Quinten gered door de bal een peer naar "vuureh" te geven.

In de 14e minuut dacht Sem es even flink uit te halen van een meter of 15. Zijn schot strandde op de paal.

In de 20e minuut was het Thijs die redde op een inzet van Staphorst. Billen knijpen.

Helaas kwam er al snel een eind aan de minieme voorsprong en Staphorst scoorde de 0-2. Zoals onze razende reporter meldde: een niet opletmomentje…..

Dat was voor DESZ wel een dipje in de wedstrijd, omdat kort daarna de 0-3 werd gemaakt.

Er werd gesnakt naar de rust, naar de thee en koffie. Want fris was het.

De supporter, waar ik in het begin van dit verslag over sprak, heb ik de 2e helft niet meer gezien.

Zou hij toch zijn vertrokken en zal DESZ dan orde op zaken kunnen stellen?

Dat leek er op, want er ontstonden kansen en Staphorst voelde de druk van DESZ. Het werd een gevecht dat zich vooral op het middenveld afspeelde.

Ook Staphorst kwam er niet meer echt aan te pas en leek het wel prima te vinden.

DESZ deelde nog een tikkie uit en wat voor één: mooi schot belandde achter de keeper van Staphorst. Opleving van DESZ en we geloofden er weer in, want er was nog tijd.

Helaas mocht het niet meer baten en hebben we gestreden voor wat het waard was.

Sem, Desiree, Milan, Bas, Cas, Coen, Jack, Quinten, Thijs, Oskar, Hugo, Bart, Joey en Imre, bedankt voor jullie strijd en inzet. #samendesz

Doel voor vandaag niet gehaald, maar volgens mij zijn we allemaal trots op onze jeugd.

Op naar de volgende pot voetbal. Dat zal tegen Oldeveste in Steenwijk zijn.