DESZ JO13-1 dendert door in eigen huis

Auteur: Hedi van der Stouwe.

Vrijdag 12 oktober | ​Op een mooie zonnige zaterdag in oktober stapten de meiden en jongens vol zelfvertrouwen het veld op.

Al na 2 minuten knalde Marc van afstand mooi richting doel. Er wordt goed druk gezet en vanuit een corner wordt de bal er bijna ingekopt.

De druk wordt groter. DESZ verovert corner op corner, maar de echte kansen blijven uit. Totdat Bjardney tot een schot op doel komt, die helaas recht op de keeper af gaat. Vlak daarna volgt de corner van Janick, maar ook de daaropvolgende kopbal komt er niet door.

Eindelijk is het zover! We hebben moeten wachten tot de 24ste minuut, maar na een paar mooie combinaties scoort Kyan. En dan gaan de meiden en jongens los. Janick geeft een assist na goed combinatievoetbal en weer weet Kyan te scoren. Vlak daarna een goede kans voor Jorrit, maar de keeper van de tegenstander geeft tegengas. Vlak voor rust maakt Kyan zijn hattrick compleet na een assist van Annelie.

Na de rust gaat DESZ op dezelfde voet verder. Een ééntweetje van Janick en Kyan volgt. Janick speelt zich vrij en geeft hem voor, zodat Kyan hem erin kan blazen. Even later laat Huub het net bollen naar een voorzet van Kyan. Het spel gaat op en neer. Bjardney zet een mooie solo neer en geeft Kyan mooi voor. Die maakt een prachtige omhaal, maar de keeper redt hem knap.

Maar dan volgen er twee corners en scoort Bjardney met het hoofd. Er volgt een eindfase met veel doelpogingen, het lijkt soms net een flipperkast. En dan volgt het eindoordeel. Boem. Marc knalt hem erin. En vlak daarna een afstandsschot. Weer schiet Marc raak. Dat maakt de eindstand op 8-0.