​DESZ JO13-1 bekert door na zenuwslopende penaltyreeks!

Auteur: Huub Geertman.

Vrijdag 25 november | Vandaag, zaterdag 19 november 2016, staat de bekerwedstrijd tegen SJO Dalen/DSC JO13-1 op het programma. Best een eindje rijden.

1ste helft

SJO Dalen tegen DESZ begint professioneel, twee aan twee lopen alle spelers het veld op. Fluitsignaal, starten maar! De eerste corner van de wedstrijd is voor Dalen, dit loopt goed af. DESZ moet nog een beetje wennen aan het gras en er zijn spannende momenten met gelukkig een hele goede redding van Joël. Nu is DESZ op de goede helft, Bram geeft een voorzet op Tim, net mis. Het voetbalt zwaar voor DESZ, Dalen is een sterke tegenstander.

Na een goede pass, vindt Robin een opening maar de bal wordt niet opgepakt. Maar als DESZ zo door blijft gaan maken ze een kans. Oei, Rick gaat hard onderuit. Verzorger Wesley komt het veld op, Rick blijft in het spel. Mooie bal van DESZ maar de keeper van Dalen komt uit. Sprintje van Huub, tikt de bal goed uit. Afstandsschot van Dalen, over. Hele mooie actie van verschillende DESZ spelers maar de keeper van Dalen redt. Sven krijgt ruimte en zoekt de hoek, de keeper bokst de bal weg. Corner van Leon, opnieuw een goede actie van DESZ, helaas geen goal.

De DESZ spelers blijven kalm en voetballen goed verder. Tikkie Robin, Sven schiet net over. Dalen komt terug, Huub speelt de bal links waar de ruimte ligt en Jona neemt de bal aan en speelt hem op Robin. Speler van Dalen loopt zich vast in de verdediging van DESZ. Dalen schiet, Joël redt. Er volgen een paar spannende minuten voor DESZ. Een doorgebroken speler van Dalen, maar de bal wordt onderschept door Chris. Vrije trap tegen, net buiten de 16. Naast! Rust!

2de helft

En we zijn weer begonnen. Ali gaat erin voor Bram. Tim speelt de bal op Rick. Leander verdedigt uitstekend. Leon sprint het veld over en schiet maar Dalen heeft een goede keeper. Jona ligt op de grond, DESZ speelt een sportieve bal terug. De eerste helft was voor de DESZ maar de tweede helft is voor Dalen. Ze zijn weer aan de bal, gelukkig kopt de speler naast. Jelmer komt erin voor Leander. De supporters langs de kant moedigen aan.

De spanning stijgt als een schot van Dalen net naast de goal belandt. Het tempo wordt verhoogd. Ali komt net niet aan schieten toe. Corner DESZ, counter Dalen, ze missen hun kans. Jona speelt op Robin, Robin op Ali, Ali met een hakje naar Tim, Tim schiet… in de handen van de keeper. Robin speelt op Jona, Jona probeert een afstandsschot met een boog… helaas. Robin wordt gewisseld. Kans voor Dalen eindigt in de handen van Joël.

De DESZ spelers verzaken niet en blijven doorgaan. Jelmer speelt de bal naar voren. De stemming langs de lijn wordt grimmig. Nick en Wesley proberen kalm te blijven. Geweldige kans voor DESZ, keeper, rebound, net mis, snel doorspelen! Twee keer geel voor DESZ. Vrije trap voor Dalen op een gunstige plek… mis! De scheids fluit.

Einde wedstrijd

Penalty's!

Eerst roept de scheids iedereen bij elkaar. De captains zeggen kop of munt, Jona wint en Dalen mag beginnen.