Nieuws

DESZ JO13-1 bekert door!

Auteur: Joël Reinders.

Maandag 24 oktober | Zwartsluis - Na wat laatste aanwijzingen van Wesley en Nick geeft om 9.00 uur de scheidsrechter het startsignaal voor de eerste knock-out wedstrijd voor de KNVB beker. De tegenstander deze morgen is SVV-’04 uit het ja knikkende Schoonebeek.

DESZ probeert direct druk te zetten en na circa 6 minuten het eerste schot op goal. Al snel is duidelijk dat DESZ de bovenliggende partij is, maar gescoord wordt er direct nog niet. Vanuit de counter komt SVV soms door, maar echt gevaarlijk is het nog niet.

Na 12 minuten kreeg Robin de bal aangespeeld en speelde hem direct door op Leon, die speelde de keeper voorbij, kapte de verdediger uit en scoorde, 1-0 !

Even later een Corner voor SVV'04 echter hier geen direct gevaar, maar in het naspel van de corner is onze keeper kansloos en staat er plots 1-1 op de borden.

In het tweede deel van de eerste helft komen er nog we mogelijkheden voor DESZ, maar echt gevaarlijk wordt het niet. We gaan met 1-1 op het bord naar de ranja.

Gelukkig zijn de supporters net zo fanatiek als de Bleistarten, want al in de eerste minuut weet DESZ te scoren door een schot van Jona en staat er 2-1 op het scorebord. Een spannend begin van de tweede helft want net buiten de 16, krijgt DESZ een vrije trap tegen. Onze keeper wordt hier niet warm of koud van en stopt deze koelbloedig.

DESZ voert de druk verder op en wil de penibele voorsprong uitbouwen en na heeft een prachtig schot kans op de 3-1, helaas tikt de keeper hem net uit. DESZ blijft druk zetten echter grote kansen worden niet gecreƫerd. Met nog 7 minuten te spelen lijkt het dan toch 3-1 te worden, echter ook hier net naast. Na weer een mooi opgezette actie, weet Ali vanuit de rebound 3-1 op de borden te zetten!

DESZ krijgt de smaak te pakken en begint wat ontspanner te spelen, Jona probeert de bal in te kopen maar helaas gaat deze net naast. Kort daarna een zelfde kans en dan is het dankzij weer een kopbal wel 4-1!

Kortom een spannende wedstijd met een mooi resultaat ! De grote vraag nu is, waar gaat de reis naar toe voor de volgende wedstijd in het beker toernooi.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams