DESZ JO13-02: Flink wat te in te halen…

Auteur: Supporter.

Dinsdag 19 september | Dat is eigenlijk de les die we kunnen volgen na de wedstrijd tegen CSV uit Zwolle. Na een vreemde start qua verzamelen en vertrek naar Zwolle, waren we met 12 jongens niet op volle oorlogssterkte. 1 Ziek meisje en 2 afwezige jongens maken ons dan kwetsbaar, en dat was vandaag te merken.

Na een goede warming up en een scheidsrechter die het prima had voorbereid, waren we fel uit de startblokken geklapt. Dit resulteerde in 2 dotten van kansen in de openingsfase. Het leek erop dat ons dit verdoofde want eigenlijk gaven we daarna de regie van de wedstrijd compleet weg aan de Zwolsen. En die profiteerden en dicteerden na 5 minuten de wedstrijd compleet. Met de rust stonden we derhalve verdient achter met 0-4. Meer hoogtepunten kunnen we als begeleiding niet verwoorden. DESZ was 25 minuten slordig en iedere bal die men voor de slof kreeg ging heel, heel hard naar voren zonder een gedachte.

In de rust volgde een speech waarin we eigenlijk tijd en wissels tekort kwamen. We moesten door en het kwam wel degelijk binnen bij de jongens. Na rust was er een DESZ wat opstond en wat diens rug rechte. Er werd gestreden en beter verdedigd. Men hielp elkaar en er waren soms 3 hoekjes te zien wat mooi en verrassend was. Wel maakten de Zwolsen er nog 3, maar de mooiste goal maakte Tijmen de Vries die de bal van zo'n 35 meter over de keeper schoot. Een wondergoal en Tijmen had de keeper al een tijdje ver voor z'n goal zien staan. Knap dat je dat ziet.

A.s. woensdagavond spelen we de laatste bekerwedstrijd, eindelijk thuis tegen Olympia. We gaan vol voor eerherstel, want we hebben echt wat goed te maken. Al is de overgang van 11 jongens en 1 meisje van de JO-11 naar de JO-13 niet eenvoudig.

Al met al weer een leerzame ochtend, vol van goede dingen waar we wat mee kunnen voor een nieuwe training.