DESZ JO12-1 te sterk voor Gorecht JO12-1

Auteur: Sem en Karin Visscher.

Zaterdag 11 mei | Zaterdag 4 mei moesten we tegen de hekkensluiter van onze competitie Gorecht JO12-1 in Haren. Wij staan nu nog 7 punten op ze voor op plek 6. En hopelijk behouden we deze voorsprong. We moesten een uur rijden om er te komen, maar niet vroeg uit de veren, want de wedstrijd begon pas om 13:15.

We begonnen weer als echte diesels en kwamen wat moeilijk op gang. Hierdoor had de thuisploeg de kans om binnen 10 minuten een doelpunt te scoren. De tegenstander liep het veld over zonder goede tegenstand van DESZ en de bal was onhoudbaar voor Thijs.

Gelukkig kwamen wij aan het eind van de eerste helft wat op stoom. We wilden de bal er zo graag in hebben. Het zou ons toch niet gebeuren dat we als verliezer terug naar huis moesten. Sem zag zijn kans en schoot op het doel. Maar hij trof de keeper. Direct daarna probeerde Luka het, maar trof ook de keeper. De bal belandde bij Hugo en ook hij schoot de bal tegen de keeper. Maar wel zodanig dat hij daarna het doel in ging. Het is 1-1.

Even later is het weer raak. Jari sprong na een voorzet van Luka, al dan niet opzettelijk, over de bal heen waardoor deze bij Hugo terecht kwam. En Hugo scoort door een Zidane-actie. Helaas kunnen we de 1-2 voorsprong niet lang vasthouden. DESZ maakt een ongelukkige actie en Gorecht benut de kans en maakt er 2-2 van.

Gelukkig weet Luka er, na een voorzet van Imre, nog 2-3 van te maken voor rust. Als DESZ dit spel weet vol te houden na de rust, dan komt het helemaal goed. Maar na de rust moet DESZ weer op gang komen. Ze kregen een kans door een vrije trap, maar de muur blokkeerde een goed schot.

Het blijft een beetje chaotisch voetbal met kansen aan beide kanten. Uiteindelijk weten de spelers van DESZ elkaar weer te vinden en wordt er mooi overgespeeld. Dit resulteert in een doelpunt door Milan. De eindstand is 2-4 en DESZ kan met de punten, weer een uur rijden, naar huis.