DESZ JO12-1 redt het niet tegen Velocitas 1897 JO12-1

Auteur: Ageeth Nieborg.

Dinsdag 9 april | Op deze prachtige zaterdagmorgen mochten de jongens van DESZ JO12-1 aantreden voor hun zesde competitiewedstrijd. De tegenstander had er al een mooie reis opzitten vanuit Groningen. Om precies 10.30 werd er afgefloten voor de wedstrijd door de scheidsrechter van vandaag, Olaf.

In de beginfase van de eerste helft ging het aardig gelijk op. De jongens van Velocitas begonnen fel aan de wedstrijd, maar onze jongens konden het nog wel aardig bijhouden. Er was zelfs een dikke kans voor Milan, die maar net naast ging. Helaas wist Velocitas toch de score te openen, 0-1. Hierna was er een goede kans voor Sem, maar ook die ging net naast. Na de eerste time out leek het of de jongens van DESZ er niet meer zo goed bij waren. Ze werden overlopen door Velocitas en de tegendoelpunten vlogen onze keeper om de oren. Al snel was het 0-4.

RUST

De tweede helft begon een beetje ongelukkig met een eigen doelpunt. Maar daarna leek het toch of DESZ iets meer in de melk te brokkelen had. Er werd zelfs gescoord door DESZ. Na een voorzet van Imre schoot Luka de bal in eerste instantie tegen de keeper, maar kon alsnog de bal in het doel schieten. DESZ bleef vechten, helaas konden ze niet meer tot scoren komen. De tweede helft was beter dan de eerste helft, maar Velocitas bleef de sterkste van deze zaterdagmorgen.

Eindstand 1-5

De jongens moeten proberen de kopjes niet te snel te laten hangen. Dinsdag en donderdag lekker gaan trainen. Vrijdagavond op tijd het nest in, want zaterdagmorgen moeten ze weer vroeg uit de veren. DESZ gaat dan op bezoek bij Velocitas in het verre Groningen. Laten we hopen dat ze dan in de wedstrijd kunnen laten zien wat ze op de training ook kunnen.