DESZ JO12-1 neemt 3 punten mee naar huis

Auteur: Karin Visscher.

Woensdag 17 oktober | Toen de ogen vanmorgen open gingen, bij de ene rond 07:00 door de wekker en bij de andere pas om 07:35 per toeval, beloofde het al een heerlijk warme dag te gaan worden. Iedereen was wel om 07:45 aanwezig, dus konden we mooi op tijd vertrekken. Vandaag ging de reis naar Meppel voor een wedstrijd tegen FC Meppel JO12-1.

De ouders namen in de kantine, onder het genot van ook een tweede bakkie koffie (want ach ja, we hadden het ruim aan de tijd) de tactiek door. Uiteindelijk kon er geconcludeerd worden dat communicatie erg belangrijk is. Maar ook moet je laten zien dat je moeite doet. Alhoewel dit ging over tactiek voor een goed huwelijk:-), geldt dit zeker ook voor een goed voetbalteam.

En toen was het tijd voor voetbal. Bart mocht gelukkig weer mee doen om onze verdediging te versterken. De vorige wedstrijd tegen FC Meppel werd gewonnen met 11-0 en de jongens gingen er vandaag ook wel vanuit te kunnen winnen. De eerste helft begon gelijk goed en na 2 minuten maakte Luka het eerste doelpunt. Even later maakt Luka zijn tweede doelpunt, een prachtige goal met zijn hak. De rest van de eerste helft was rommelig. Maar toch lukte het Jayden om net voor rust de 0-3 te maken.

De tweede helft hadden onze jongens de zon in de rug. Imre maakte een actie die hij mooi afmaakte door zelf te scoren. En ook een paar minuten later maakte Imre weer een goal waarbij de bal in het doel werd 'gecaramboleerd'. Ook de tweede helft werd er niet geweldig samengespeeld, maar toch kwamen ze vaak genoeg door de verdediging van de tegenstander voor Luka om een hattrick te make en ook Hugo scoorde nog twee keer. Einduitslag 0-8.

Al met al een plezierige manier om de ochtend door te brengen. En later, toen de kleding van onze toppers gewassen moest worden, was ik dankbaar dat de jongens bijbracht wordt om de sokken niet als balletjes in de wastas te gooien… bedankt Henk!