Nieuws

DESZ JO12-1 NAJAARSKAMPIOEN 2018!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Ageeth Nieborg. Foto's: 12

Donderdag 6 december | Vandaag was de grote dag. De dag waarop DESZ JO12-1 kampioen kan worden. Er moest nog één hindernis genomen worden en dat was De Weide JO12-2. De dag begon vroeg. De trainer begon al nerveus te worden en wilde iedereen om 7.00 uur al een appje sturen, maar deed dat bij nader inzien toch maar niet.

De jongens waren allemaal op tijd aanwezig op het terrein van DESZ. Er moest soms wel een omweg worden gemaakt om het sportpark te bereiken ivm een weg opbreking, maar iedereen was er. Inclusief een aantal supporters. Nadat de auto's volgeladen waren gingen we op weg naar Hoogeveen.

Om precies 9.00 uur werd er afgetrapt. De jongens speelden vandaag op gewoon gras (wat aan het eind van de wedstrijd ook wel te zien was). De eerste 10 minuten moesten ze er allemaal nog even in komen, maar toen kwam dan toch de openingsgoal voor DESZ. Milan scoorde de 1-0. Maar De Weide kwam al snel op gelijke hoogte, dus DESZ kon weer opnieuw beginnen. Dat deden ze dan ook, Jari kopte de 2-1 in, uit een corner van Hugo.

Vervolgens mag DESZ blij zijn met keeper Thijs, die haalde twee keer achter elkaar de bal op een geweldige manier voor de goal weg en voorkwam dat De Weide weer langszij kwam. Ondanks de reddingen van Thijs, wist De Weide toch weer te scoren en zo werd het alsnog 2-2. Maar Jari was het daar niet mee eens en maakte vervolgens de 3-2. De eerste time out.

In het tweede gedeelte van de eerste helft maakten Jayden en Jari de 4-2 en de 5-2. En leek het of de jongens nu toch wat loskwamen. De Weide maakte nog wel de 5-3, maar Imre maakte daarna alweer 6-3. Met deze stand gingen we de rust in. Voor de supporters was dit even de gelegenheid om een bakje koffie bij de koffiecorner halverwege het sportpark te halen. Het was toch eigenlijk best wel koud om zo langs de kant te staan.

In het eerste gedeelte na de rust waren er heel veel kansen voor DESZ, maar de bal leek er niet meer in te willen. Na de time out vonden de jongens dat er blijkbaar nog wel wat doelpunten bij konden. Jari maakte de 7-3. Hierna werd Hugo neergehaald door een speler van De Weide en hij benutte vervolgens zelf de penalty, 8-3. Jari maakte er nog weer 9-3 van en Jayden maakte de 10 vol. Alsof dat nog niet genoeg was, scoorde Sem de 11-3. Jari vond dat hij nog niet genoeg gescoord had en maakte nog de 12-3.

Toen vond de scheids het welletjes en floot voor het einde van de wedstrijd. DESZ JO12-1 was kampioen van de najaarscompetitie 2018! Wel samen met de Blesse, maar dat mag de pret voor deze jongens niet drukken. Een aantal van hen was al vaker kampioen geworden, maar voor een paar jongens was dit de eerste keer.

Nadat de jongens uitgejuicht waren en ze allemaal een partypopper in de handen hadden werden ze, namens DESZ, toegesproken door Tom Kisjes. Die de schaal overhandigde aan aanvoerder Sem. Hierna werd het gras bestrooid met gekleurde snippers. Of ze daar blij mee waren in Hoogeveen weten we eigenlijk niet. De jongens kwamen de kleedkamer weer uit met een mooi en welverdiend T-shirt met opschrift.

Weer terug in Zwartsluis konden ze in de kantine aanschuiven aan de "kampioenstafel". Waar ze eerst werden toegesproken door Gerjan Kronenberg, die de beker-met-de-grote oren daarna overhandigde aan Sem. De trainers, leiders en sponsors werden ook niet vergeten en kregen een mooie bos bloemen.

De jongens kregen nog een mooie mini beker-met-grote-oren van de trainers. Thijs, Bart, Quinten, Milan, Sem, Jayden, Imre, Luka, Hugo en Jari jullie zijn toppers! Een prima seizoen gespeeld, mooie overwinningen behaald en veel plezier gehad. Op naar de volgende competitie. Karlo, Lars en Henk, namens de spelers en ouders hartelijk dank voor dit seizoen.

Tot de volgende competitie!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO12-1 >

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams