Nieuws

DESZ JO12-1 houdt De Blesse van zich af

Auteur: Marcel van Olst.

Vrijdag 16 november | Het is nog vroeg als we ons verzamelen om de volgende veldslag te voeren. Na een week geleden Olde Veste verslagen te hebben met 9-0 (zie verslag 3 Nov) is het nu koploper de Blesse wat op het programma staat.

Dat dit een pittige wedstrijd gaat worden weten we inmiddels, want de thuiswedstrijd werd terecht met 1-4 verloren. Na een klein half uurtje rijden, komen we aan in de Blesse met 10 fitte spelers, 2 leiders en veel ouders die er zin in hebben. Tom Kisjes vervangt als leider deze morgen Karlo omdat die er helaas niet bij kan zijn. Hij zal een geweldige spannende wedstrijd missen.

Terwijl de kinderen zich gaan omkleden en aan een warming up gaan beginnen zitten de ouders in de kantine aan hun eerste kopje koffie of thee. De laatste roddels worden even doorgenomen van de Sluus en aan een van de ouders wordt gevraagd hoe de stand van zaken is betreffende de verstopte Playstation, Xbox en Wii. Dit is gedaan i.v.m. de slechte cijfers van de schoolgaande kinderen. Het mooie is dat de cijfers al snel omhoog gaan en de ouders zijn blij met het gewenste resultaat.

De tijd vliegt voorbij en inmiddels is het tijd om naar het veld te gaan waar gelukkig wordt gevoetbald op echt natuurgras. De wedstrijd begint helaas niet zo goed als we verwacht hadden. We staan namelijk na 13 min voetballen met 2-0 achter. Dit hadden er meer kunnen zijn als Thijs niet vijf prachtige reddingen had gemaakt. Nog net voor de eerste pauze is er 1 kans voor Desz en dit is een schot van Jari op de kruising.

Wat er in de eerste pauze gezegd is door Tom of Henk weten we niet, maar de jongens beginnen te voetballen en keihard voor elkaar te werken. Met als beloning dat we voor de tweede pauze op 2-2 staan door doelpunten van Jayden en Imre. In de tweede pauze kunnen de jongens even op adem komen en worden door de meegereisde ouders de zwakke en sterke punten van man of vrouw behandeld.

Na deze pauze wordt er weer hard gewerkt en gevoetbald met een doelpunt van Hugo wat we niet vaak zien op de velden. De keeper van de Blesse schiet van dichtbij de bal hard in de buik van Hugo en gaat zo met een boog over de keeper het doel in 2-3. Eventjes later wordt de 2-4 gemaakt door Jari die een mooie aanval vakkundig afrondt. Inmiddels zijn we beland bij de 3ekorte pauze en dat geeft ons als ouders ook even tijd om weer op adem te komen want we leven allemaal intens met de wedstrijd mee. De laatste 15 minuten leven we ook weer enthousiast mee en wordt het team niet alleen gecoacht door de leiders maar ook door de ouders want de Blesse is teruggekomen door een ongelukkige eigen doelpunt op 3-4.

De 4-4 hangt in de lucht maar keeper Thijs sleept ons ook hier weer door heen. Gelukkig redt Hugo ons door een mooie aanval af te ronden 3-5 en we hebben weer wat speling. Maar de Blesse komt weer terug en brengt de stand op 4-5. Nu komen er nog spannende minuten waarbij het spel op en neer gaat, maar Desz weet stand te houden en Hugo weet de eindstand op 4-6 te brengen, ver in de extra tijd.

De scheidsrechter snapt nu ook dat er niets meer valt te halen voor de Blesse en fluit dan ook eindelijk af. Nu mag er gefeest worden door de jongens en vallen ze elkaar moe en voldaan in de armen. Deze wedstrijd werd gewonnen door 100 % Inzet en hard werken voor elkaar. De verdedigers Bart, Milan en Quinten hebben laten zien dat ze hun mannetje echt wel staan door de aanvallers van de Blesse te stoppen. Middenvelders Sem, Luca en Imre maakten vele meters deze wedstrijd en gingen maar door. Aanvallers Jari, Hugo en Jayden hebben laten zien dat ze kunnen scoren in een belangrijke wedstrijd.

Desz JO12-1 staat nu samen met de Blesse aan kop. Met nog 2 wedstrijden te gaan zit er misschien zelfs nog een kampioenschap in.Volgende competitiewedstrijd is 24 november thuis tegen FC Meppel JO12-1 om 10.30 uur.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams