Nieuws

DESZ JO12-1 haalt het niveau van Ajax net niet tegen De Weide JO12-1

Auteur: Tjeerd Krol.

Donderdag 7 maart | De ware voetballiefhebber heeft afgelopen dinsdagavond weer kunnen genieten van een ware voetbalshow. Een schitterende ambiance met veel publiek, lekker weer en schitterende aanvallen van een jeugdig, talentvol team en een mooie, terechte uitslag! Helaas, ik bedoel niet de wedstrijd van DESZ JO12-1 tegen De Weide JO12-1, maar die van Ajax tegen Real Madrid, waar zelfs de verstokte Feyenoord fan van genoten moet hebben.

Het is heel begrijpelijk om te denken dat het over JO12-1 ging: ook dit team heeft een paar pareltjes rondlopen. JO12-1 kan fantastisch voetballen en iedere tegenstander het moeilijk maken en zelfs verslaan. Zo werden ze kortgeleden nog kampioen van de 1e klasse.

Echter de hoofdklasse is een niveau hoger en vraagt wat meer van de jongens. De eerste wedstrijd werd keurig gewonnen, maar sindsdien laten de resultaten wat te wensen over. Toegegeven het waren oefenwedstrijden, er was een vakantie en er waren wat afleidingen voor menig speler van JO12-1. Natuurlijk, ook Ajax speelt niet elke week een topwedstrijd, maar staat er als het belangrijk is.

Vanavond, woensdag, stond er weer wat op het spel voor JO12-1. Op gras voetballen tegen De Weide JO12-1. In de vorige competitie werd er gespeeld tegen De Weide JO12-2 en deze wedstrijden werden vrij eenvoudig gewonnen. Vanavond was duidelijk dat dit een ander en beter team was.

De start was veelbelovend. Direct vanaf het begin aanvallen, combineren en schieten op doel. Sem was het eindstation van een leuke aanval met Imre en Jayden, maar de keeper was attent. Vrij snel daarna weer een aanval met Luca in de hoofdrol. Dit leidde tot een corner voor DESZ die genomen werd door Sem. Waar Imre afgelopen zaterdag met zijn knie of scheenbeen de bal tot doelpunt promoveerde, koos hij deze keer voor het terugleggen op Milan die hier wel raad mee wist: 1-0! Een lekker begin, net zoals Ajax het de avond ervoor ook had gedaan.

Vrij snel daarna moesten de verdedigers, Quinten en Bart, aan de slag. De Weide had de beschikking over een goede spits en samen met een paar goede middenvelders bleken deze heren in staat om de bal van achteruit snel naar voren te brengen en Thijs onder vuur te nemen. De eerste poging was helaas direct succesvol: 1-1, dit was niet volgens het scenario van gisteravond.

DESZ liet zich niet kennen en Jayden, Hugo, Jari en uiteindelijk Luca sneden door de defensie van De Weide, maar het schot van Luca eindigde op de paal. En vanaf dat moment liep alles anders in vergelijking met Ajax. De ene na de andere aanval van De Weide werd opgezet en DESZ werd steeds meer terug gedrongen en binnen een 10-tal minuten was het krachtsverschil ook in de score tot uitdrukking gebracht: 1-5. De storm ging wat liggen en het restant van de eerste helft werd zonder verdere kleerscheuren afgewikkeld.

Tijdens de rust hebben de leiders, Karlo en Henk, de troepen even toegesproken en dit had kennelijk uitwerking, want Desz stond vanaf dat moment zijn mannetje. De Weide was beter, maar er werd goed gewerkt, er werd steeds geprobeerd de bal te veroveren en een aanval op te zetten. En eerlijk is eerlijk, er kwamen kansen voor DESZ en met een beetje meer geluk was het niet gebleven bij dat ene doelpuntje van Sem: 2-5. Maar helaas voor vanavond was 2-5 de einduitslag.

De heren van DESZ JO 12-1 hebben de komende tijd nog wat deskundige leiding en training nodig om het niveau te halen van Ajax, maar gezien de inzet en werklust van iedereen zal dat vast goedkomen, en wij als supporters verheugen ons op de komende wedstrijden, zoals aanstaande zaterdag in Assen, tegen ACV.

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO12-1 >
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams