DESZ JO11-5 wint van ESC

Auteur: Arjan Meijerink.

Donderdag 12 oktober | Zo, op deze ochtend is het wel heel vroeg opstaan voor de jongens en meisjes van DESZ JO11-5G en de leiders en papa’s en mama’s die meegaan. Al om 7:15 is het vertrekken naar Elburg. Het was redelijk goed weer maar wel een vrij harde wind.

Nadat DESZ JO11 een paar keer heeft verloren maar op zich wel goed speelde, gaat ze nu voor een overwinning. Ze zijn goed voorbereid en op tijd naar bed gegaan. De laatste wedstrijden was Jan geblesseerd en hebben andere kanjers het DESZ doel verdedigd.

De wedstrijd begon met een minuut stilte. Na dit moment was het nog even wachten op de scheidsrechter. Na het fluitsignaal begon DESZ met aanvallend spel, dit beloofde wat te worden vandaag! Al snel werd het doel gevonden en stond er 0-1 op het scorebord. ESC wist echter al snel de 1-1 te maken. 5 minuten later weet ESC alweer te scoren 1-2. Met deze stand gingen we de rust in. Erik en Dick hielden een positieve peptalk en dit bleek goed te helpen. Uit een mooie uitgespeelde kans weet Oscar de gelijkmaker in te tikken. Daarna kregen de supporters mooi voetbal en kansen van beide kanten te zien waarbij de druk op ESC duidelijke toenam. Toch had Jan de handen vol om het doel schoon te houden. Hij had een aantal hele goede reddingen. Uiteindelijk kon de verdediging van ESC het niet meer aan en scoorde Jorrit de 2-3. Net voor het fluitsignaal maakte Jorrit ook nog de 2-4. Al met al een echt verdiende overwinning. De jongens en meiden weten elkaar steeds beter te vinden.

Heel goed gedaan jongens en meiden op naar de volgende wedstrijden!