DESZ JO11-5 tegen Batavia JO11-4

Auteur: Sjoerd de Wit.

Dinsdag 17 oktober | ​Er was mooi weer voorspeld voor vandaag. Toch was het op het voetbalveld kouder dan dat we hadden verwacht maar daar zullen weinig spelers last van hebben gehad. Dat had vooral te maken met de intensieve warming-up waar mee werd begonnen voor het begin van de wedstrijd....

Na de aftrap werd gestart... DESZ startte fanatiek. Helaas kon niet worden voorkomen dat de tegenstanders al snel scoorden. (0-1) In de tiende minuut van de wedstrijd had Oscar een mooie kans, hij richtte en trapte op het doel, helaas kon de kieper de bal net pakken. We hadden te maken met een fysiek sterkte tegenstander dus 'alle zeilen moesten worden bijgezet'. In de 15e minuut van de wedstrijd scoorde te tegenstanders opnieuw... Toch werd er hard geknokt door onze spelers. Een 3e tegen doelpunt werd gescoord in de 20e minuut. (0-3) Na een overtreding van de tegenstander mocht Collin een doeltrap nemen. Helaas werd er niet gescoord. Oscar en Jorrit hebben een paar mooie acties die helaas net niet het gewenste resultaat opleverden. Het 4e doelpunt werd in de 25e minuut gemaakt door de tegenstanders. Kort daarna hadden Eline en Jorrit nog een mooi één-tweetje... Net mis! De tegenstander scoort wederom. We staan 5-0 achter. Maar we laten de moed niet zakken, Jan zorgt ervoor dat de tegenstanders het knap lastig hebben. Hij heeft een paar mooie reddingen. Een actie van Bjorn en Oscar levert voor DESZ bijna een doelpunt op. Jammer... kieper houdt de bal. In de 29e minuut krijgen we helaas weer een doelpunt tegen. We gaan met 6 doelpunten tegen de rust in....

Kort na de rust scoort Oscar! Prachtig doelpunt... Er wordt luid voor applaudisseert... Het is 1-6. Nu doorgaan. Bjorn scoort het 2e doelpunt. We zijn op de goede weg. Ook weer zo'n prachtige actie! Guido, Yari en Rowan doen ondertussen hun best de tegenstander zo ver mogelijk bij het doel vandaan te houden maar de tegenstanders zijn sterk... In de 40e minuut wordt er door hen weer gescoord, we staan 2-7 achter. Maar we gaan door, aan energie lijkt het ons niet te ontbreken. Na 5 minuten wordt er helaas weer gescoord door Batavia. Het is 2-8. Oscar laat nog een keertje zien dat hij best wat in zijn mars heeft, helaas komt de bal tegen de lat. Het geluk lijkt niet aan onze zijde te zijn... Ondertussen wordt DESZ flink aangemoedigd door het publiek... We gunnen het ze zo!!! Na 50 minuten gespeeld te hebben scoren de tegenstanders nog een keer. Het is 2-9... Meer zit er deze keer niet in. Na de wedstrijd vorige week in Elburg hadden we stiekem wat meer verwacht misschien.... Toch sloten we af met een paar mooie doeltrappen waarbij menigeen toch scoorde. Batavia werd sportief de hand geschut waarna we gingen douchen... Jammer beste spelers, volgende keer weer beter!