DESZ JO11-5 maatje te groot voor WVF

Auteur: Danielle Meijerink.

Woensdag 14 maart | Het is druilerig als we wegrijden bij DESZ. De vogels fluiten wel lekker, de lente is in aantocht, het zou vandaag al ca 15 graden worden.

DESZ start de wedstrijd goed gemotiveerd. Rowan start gelijk met een goede actie. En al na 2 minuten scoort Jorrit zijn eerste goal 0-1. Niet veel later schiet Oskar in het zijnet. Het was een goede snelle actie. Eline geeft een goede pass op Oskar maar die schiet net naast. Al snel volgt een mooi schot voor doel van Jorrit. Maar het is Oskar die de 0-2 scoort. Ze spelen mooi combinatiespel. DESZ krijgt een corner en Björn schiet goed. Toch komt Zwolle beter in zijn spel. Collin heeft een mooie redding en voorkomt dat Zwolle langszij komt. In de derde minuut scoort Oskar de 0-3.Na een uitbraak van Oskar is het Jorrit die weer op doel schiet, net naast. Een goed samenspel van Jorrit op Björn, Björn maakt de 0-4.

Later neemt Guido de bal goed mee, maar stuit op het gras. Het begint langzaam ook een beetje te miezeren.
Maar DESZ blijft goed samenspelen en schiet Jorrit op de kruising. Na nog een poging op doel, schiet hij zelfs zijn schoen uit. Rowan speelt goed en doet een doelpoging. Later pakt Rowan weer de bal af. Jari verdedigt goed en Jan heeft eerste balcontact en trapt de bal weg. Mooi samenspel vanuit corner; Oskar op Jari met een schot op doel. Nog een schot op de paal. Dan is het rust.

Na rust kakt DESZ in. Er heeft een keeperswissel bij WVF en het loopt even niet lekker bij DESZ. Er zijn goede pogingen, maar lukt even niet meer. Totdat Björn een corner neemt naar Guido en die passt op Jorrit: doelpunt 0-5. Niet veel later een mooi schot doelpunt Oskar 0-6. Eline blokt en Jorrit neemt bal mee met later een ingooi voor DESZ. Er volgt een 1 tweetje tussen Oskar & Eline en de bal gaat net over.

Gepruts bij Zwolle doelpunt Jorrit: 0-7. Oscar doelpunt scoort een doelpunt en het wordt 0-8. Er volgt zelfs een penalty en Oskar scoort de 0 -. Colin neemt de bal langs de lijn mee maar stuit op de verdediging. Later volgt een goede redding van Rowan. Guido rent ook langs de lijn....en Jari schiet hem erin! 0- 10. Helaas moet de reporter met Eline het veld wegens een blessure verlaten. Maar ze blijven via de app op de hoogte: het wordt 0-11 door Jorrit. En tot slot weet WVF nog de 1-11 te scoren.

DESZ kan op een geslaagde wedstrijd terugkijken :) Op naar de volgende wedstrijd.