Nieuws

DESZ JO11-3G geeft het goede voorbeeld aan Nederlands elftal

Bekijk alle foto's!
Auteur: Erwin Tuin. Foto's: 2

Zondag 9 oktober | Met de gedachte van de wedstrijd van het Nederlands elftal staan we deze morgen aan de stip. We hebben gedroomd van de drievoudige panna van Quincy Promes en dat wonderschone schot van afstand van Vincent Janssen. Als we dat nou eens konden herhalen vanmorgen dan zou dat fantastisch zijn. De werkelijkheid is anders, niet in de Kuip maar in een druilerig herfstzonnetje staan we op het veld. Volgens de statistieken heeft onze tegenstander, v.v. d’Olde Veste uit Steenwijk, 2x gewonnen, 1x verloren, wat dus een serieuze opponent zou kunnen zijn.

Als de scheids fluit moeten we aan de bak. Snel na de aftrap komt Bart met bal voor het doel te staan, de eerste kans op een doelpunt al vroeg in de wedstrijd. Jammer genoeg wordt de kans niet verzilverd. Maar het gaat snel verder, we blijven in balbezit en voordat d' Olde Veste van de eerste kans is bekomen zet Lisa voor en scoort Imre, 1-0 de kop is eraf.

Vanaf de middenstip komen de blauw-gelen op onze helft, maar heel ver komen ze niet want ze stuiten op Quinten. Hij werkt de bal vakkundig weg en wanneer Lisa de bal krijgt, geeft ze na een korte dribbel, een schot op doel, helaas net naast. Daarna komt Imre weer op, in de herkansing maar de keeper van d'Olde Veste red hun team van de 2-0. Hij schiet ver uit maar onze verdediging werkt naar behoren. Desz gaat in de tegenaanval maar weer houdt de keeper van onze tegenstander de bal uit het net. Lang houdt hij dat niet vol, Imre geeft een voorzet en Bart maakt het af; 2-0.

D' Olde Veste weer aan zet maar na balverlies is hun enige optie om via de achterlijn uit te verdedigen. Huub neemt de corner, Hugo neemt aan, naast. De Steenwijkers blijven weer niet lang aan de bal, Imre haalt uit waarschijnlijk met het schot van Janssen in gedachten, maar wat gisteravond wel lukte, lukt nu niet, de bal raakt de lat. De keeper van D' Olde Veste brengt de bal weer in het spel, het lukt ze nu ook om de bal enige tijd in eigendom te houden, ze spelen de bal mooi rond en ze lijken uiteindelijk toch wat druk op onze verdediging te zetten. Onze achterhoede laat zich echter niet van z'n stuk brengen. Vanuit een lange bal van Sem probeert Hugo de bal voor het doel te brengen, helaas staat daar niemand anders dan de tegenstander. Het enige wat lukt is er een corner uit te slepen. Sem neemt de corner, maar de doelman houdt zijn doel schoon.

Rust. De peptalk laat zich raden. We zijn sterker dan de blauw-gelen, we hebben meer balbezit maar dan moeten we ook meer scoren. Schouders eronder, kop er tegenaan en knallen!

De aftrap is voor DESZ. En dan gaat het snel, we hebben de boodschap in onze oren geknoopt. We zetten onze tegenstander onder druk. Corner, Sem neemt deze snel en vakkundig, Lisa schiet op doel, net over. Daarna Huub, naast. Sem schiet van afstand; over. Herkansing door Sem, zijkant net. Corner, weer een corner. En dan…… Lisa scoort, fantastische goal; 3-0.

We zijn los, de tegenstander raakt vermoeid en laat gaten vallen in hun verdediging. Imre maakt daar gebruik van, hun keeper is echter nog wakker en kan de aanval keren. Dat is dan wel zo ongeveer zijn laatste redding, direct hierna scoort Milan, scoort Sem, D'Olde Veste is nergens meer te bekennen, of toch wel. Via een corner van Bart spelen ze op de counter, komen voor doel omdat we dat gewoon niet meer verwacht hadden,onze rots in de branding, Thijs, echter wel en hij houdt de bal uit ons net. De teleurstelling is op de verbeten koppies van de blauw-gelen af te lezen, ze willen wel maar het lukt ze niet. Wij nemen de leiding weer, de bal is voor ons, corner. Sem is weer de man, hij brengt de bal voor en Imre scoort.

D'Olde Veste heeft de aftrap na hun laatste tegendoelpunt, ze komen ver op onze helft maar stuiten dan op tegenstand. Sem neemt de bal over, een snelle sprint naar voren, de verdediging heeft dat niet door en blijft op de middellijn hangen, Sem speelt de bal af naar Hugo, hij heeft bijna vrij spel. Eén achterblijver moet hij nog omzeilen, dat lukt. Hij schiet, binnenkant paal en doelpunt.

De klok tikt de laatste seconden weg, 10-0 zou een mooie eindstand zijn. D'Olde Veste is er wel klaar mee. Wij ruiken nog bloed, een laatste uitbraak na de aftrap van de Steenwijkers. Het lijkt een kopie van de vorige actie. Sem komt vanaf het middelveld en Hugo rond af, 11-0.

Mooie wedstrijd mannen! ( en vrouw, die haar mannetje staat, natuurlijk.) Misschien geen drievoudige panna's of mooi indraaiend afstandsschot op z'n Janssens maar een klinkende overwinning. Wellicht is het een idee om de tactiek nog voor maandag door de sturen naar onze bondscoach, dan kan ons nationale elftal er nog zijn voordeel mee doen. Of het ze lukt om met dezelfde eindcijfers van Franrijk te winnen valt nog maar te bezien. Dat is ook alleen voor de aller, allerbesten weggelegd.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams