DESZ JO11-2G wint met ruime cijfers van SVM JO11-1

Auteur: Tamara Kikkert.

Dinsdag 15 november | Rond de klok van kwart over negen gingen de heren en dame van DESZ JO11-2 richting Marknesse. Daar aangekomen werd er goed warm gelopen. Nou ja warm lopen, voor zover dat kon, want het was deze morgen ijskoud. De spelers goed voorbereid op het koude weer. De thermoshirts en leggings waren weer uit de kast gehaald. Rick had zelfs de muts op gedaan. Dus aan de voorbereidingen hoefde het vandaag niet te liggen.

De wedstrijd kon beginnen. DESZ begon de wedstrijd scherp en fanatiek. Al gauw kwam er een schot van Jorik op het doel, helaas pakte de keeper de bal net. Na een uit trap van SVM wist Damian de bal te bemachtigen en kon de bal afmaken 0-1. Het spel ging verder en er volgde een goed samenspel tussen de spelers van DESZ. Hierdoor kon Janniek het 2e doelpunt scoren. Daarna kwamen er nog 2 schoten van Noah, die goed tegengehouden werden door de keeper. Daarna kwam SVM in balbezit en was het de beurt aan onze keeper Martijn. Hij wist de bal goed uit het doel te houden. Noah kwam in balbezit en dribbelde met de bal richting Damian, die wist hem prachtig terug te leggen voor Jorik en ja hoor daar was de 0-3. Vlak daarna volgende een corner, die werd genomen door Jorik. Die schoot de bal naar Rick en die kon een mooie voorzet geven voor Damian en daar is het 4e doelpunt. Net voor rust waren de spelers DESZ even niet scherp genoeg en kwam er een tegendoelpunt. Net voor rust wist Jorik er nog 1-5 van te maken.

Na de rust gaf Elion een mooie voorzet naar Jorik en die wist weer te scoren. SVM ging beter spelen en het spel van DESZ werd wat rommelig en minder scherp. Gelukkig stond Rick goed in de verdediging en wist de bal goed te redden. Helaas wist SVM daarna toch te scoren. Daarna was de verdediging alert. Roselieke, Evan en Rick stonden op de goede plek om de ballen weer naar voren te werken. Daardoor wist Janniek te scoren. Het spel werd weer goed hervat. Na wat rommelballen voor het doel wist Noah de bal in het net te krijgen. Evan nam nog een corner, de bal kaatste terug en Evan nam nog een goed schot op het doel, maar daar was de keeper van SVM. De eindstand was 2-9. Het was een leuke wedstrijd om naar te kijken.Super gedaan spelers en leider van DESZ!