DESZ JO11-1 wint verdiend van FC Meppel JO11-1

Auteur: Marjan Rosloot. Foto's: 48

Woensdag 17 oktober | Ondanks dat het halverwege oktober is laat de zon zich al volop zien op deze vroege zaterdagochtend. De voetbalochtend begint in dat opzicht al goed, na de teleurstellende wedstrijd van vorige week moet er even wat recht gezet worden.

De wedstrijd start bijna 10 minuten later omdat de scheidsrechter ontbreekt, Klaas besluit dan maar om deze rol op zich te nemen. DESZ neemt meteen het heft in eigen handen gaat aanvallend van start, met een fraai schot van Desiree dat het doel net mist. Daarna volgt er een kans voor de jongens van Meppel. Via een mooie voorzet van Coen krijgt DESZ de mogelijkheid om op voorsprong te komen, maar helaas. Ook Desiree lukt het niet om de bal in de netten te schieten, maar dan verovert Meppel de bal en probeert via een fraai afstand schot op voorsprong te komen, maar Silvan ziet een kans om dit te voorkomen via een mooie redding. Na veel heen en weer gevoetbal ziet Cas zijn schot op de goal helaas mislukken.

FC Meppel gaat na de korte drinkpauze vliegend van start, maar Cas weet via een acrobatische redding te voorkomen dat FC Meppel scoort. Via een vrije trap weet FC Meppel dan toch een voorsprong te creëren. DESZ blijft strijden voor de gelijkmaker, na een tackel op Cas neemt Joey een mooie vrije trap, die de keeper van FC Meppel uit het doel weet te houden. De wedstrijd gaat op en neer van het ene doel naar het andere doel, er wordt gestreden. Diaz wordt onderuit gehaald en DESZ krijgt opnieuw een vrije trap. Daarna volgt nog een corner en uiteindelijk belandt de bal via Jack in de goal eindelijk 1-1. Voor de rust krijgen Diaz en Jack beide nog de mogelijkheid om de 2-1 te scoren, maar helaas blijft de stand 1-1.

Vrij snel na de rust weet Jack via een corner weer te scoren, een verdiende voorsprong van 2-1. Maar FC Meppel laat het er niet bij zitten en scoort de gelijkmaker en vlot daar achteraan bijna de 2-3. DESZ is weer wakker en gaat volop in de aanval, na heel hard werken van Cas belandt de bal voor Diaz zijn voeten en is de stand 3-2. Het laatste deel van de wedstrijd wordt het toch nog super spannend want Meppel creëert nog een paar goede kansen, waar Bas en Jay nog een paar keer alles uit de kast moeten halen om de aanval van FC Meppel te onderbreken. Maar ook DESZ probeert nog van alles om een 4e goal te maken met mooie acties en kansen van Coen, Cas, Desiree, Diaz, Joey en Jack. De eindstand van deze wedstrijd is dan ook 3-2.