DESZ JO11-1 wint van HZVV JO 11-1

Auteur: Irma van de Vegte.

Zondag 6 november | Zaterdag 05 november 2016, om 08.30 uur verzamelen de spelers van DESZ JO 11-1 zich op het sportpark in Zwartsluis, het is nog vroeg, en de mist hangt nog boven het veld.

Na een warming up kan de strijd tegen de nummer 6 beginnen. Na een tweetal wedstrijden de afgelopen week waarin DESZ JO 11-1 met dubbele cijfers de winst heeft gepakt zal het de toeschouwers benieuwen wat het vandaag brengt. Ze spelen in een groen shirt op een mistig veld, en of dat nou de reden is dat met name het eerste gedeelte van de wedstrijd ze drukker zijn met verdedigen en op eigen helft spelen, dat weten we niet, maar het feit is dat we zien dat ze deze wedstrijd niet makkelijk zullen winnen.

Het duurt dan ook even voordat de eerste aanval een feit is en deze leidt tot een knap schot van Jannick op het doel. DESZ moet vol aan de bak qua verdedigen en Marc en Anouk moeten dan ook zeker hun beste beentje voorzetten. Ook Sem krijgt al een aantal keren een bal op zijn doel gericht, dus ook hij moet vol aan de bak. Gelukkig komt er dan toch een knappe uitbraak en deze leidt tot een eerst hoekschop. Helaas komt hier geen goed gevolg aan, al snel volgt een tweede hoekschop en DESZ komt iets meer aan aanvallen toe. Er ontstaan dan ook meer kansen voor DESZ. Jorrit die de bal een aantal keren mooi richting het doel brengt. Een knap vrijgelopen Kyan krijgt een kans en kort daarna schiet Marc vanaf de helft van het veld op doel. Beide pogingen zonder het gewenste resultaat. Toch is het na 16 minuten spelen Marc die van afstand toch binnenschiet. 1-0. Het lijkt of de omslag gevonden is en niet veel later valt dan ook de 2-0. Na mooi overspel is het Jannick die raak schiet. Ook het derde doelpunt, in het voordeel van DESZ, valt nog voor de pauze na een prachtige draai en een schot op het doel is het Kyan die voor de 3-0 zorgt.

Na een kleine onderbreking start de tweede helft. De mist trekt weg en het lijkt of de zon een poging doet om door te breken. Na wat pogingen op doel door DESZ is het na een uitbraak van HZVV dan toch 3-1. DESZ laat het er niet bij zitten en gaat weer op zoek naar een treffer, het is Bjardney die de 4-1 binnenschiet. We zien wel dat de ballen iets beter aankomen en het spel ziet er iets beter verzorgd uit dan in de eerste helft. Er volgen nog een aantal mooie momenten. Zo zien we een knap schot van Gijs op het doel. Ook een mooie actie van Annelie, waarin duidelijk is dat ook zij haar "mannetje"staat in het veld. Helaas valt er toch nog een tegendoelpunt. De wedstrijd eindigt dan ook in een 4-2.