DESZ JO11-1 wint spannende pot tegen Go Ahead

Auteur: Ronald Marsman.

Dinsdag 13 maart | Wat een wedstrijd! Dat kun je wel zeggen. De 2e wedstrijd na de winterstop is me er eentje. Waar de wedstrijden voor de winter verloren gingen gaan de jongens van JO11-1 nu wel met de punten aan de haal.

Slordig was het wel, zeker voor en net na de rust. DESZ begon goed. Quinten in de spits was gelijk gevaarlijk met een paar flitsende akties echter de bal ging niet in het net. Go Ahead had het geluk aan hun zijde en vond wel het net: 0-1.

Imre scoorde snel daarna de 1-1 maar slordig was het allemaal wel. DESZ had het betere van het spel, je kon duidelijk zien dat er meer voetbal in zat dan bij Go Ahead. Toch is het Go Ahead wat de ruststand bepaalt en er voor zorgt dat Thijs de bal uit het net mag vissen zo vlak voor rust: 1-2.

Je zou denken dat er in de rust harde woorden zijn gevallen want verliezen hoeven ze vandaag echt niet terwijl Go ahead best wel een potje kan voetballen. Is er sprake van onderschatting? Of zijn ze te laat naar bed gegaan omdat ze naar The Voice Kids hebben gekeken? Na rust volgt er een corner voor DESZ die Milan knap binnen schiet: 2-2. DESZ drukt door met een paar mooie aanvallen. Joey gaat alleen op de keeper af maar raakt de paal.

Na 5 minuten lang een overwicht te hebben gehad is het toch Go Ahead die terugslaat met een aantal uitbraken achter elkaar en redt Thijs het team met 2 fraaie reddingen. Toch kan ook hij en zijn verdediging met Bart en Anouk niet verhinderen dat Go Ahead uitloopt naar 2-5. Het gaat nu allemaal heel snel, zo snel dat de verslaggever niet eens alles mee krijgt en zelfs een doelpunt had gemist. DESZ recht zijn rug met Sem en Milan op het middenveld als spelverdelers en weet in de resterende 10 minuten toch nog 4 keer te scoren zodat de wedstrijd toch nog winnend wordt afgesloten.

Joey scoort binnen een minuut de 3-5 en de 4-5 en brengt ons zodoende snel terug in de wedstrijd. Na een schot van Hugo net naast is het Imre die de stand weer gelijk trekt: 5-5. Er zijn nog een paar minuten over en in die minuten is het Sem die zijn harde werken beloond ziet worden met de winnende treffer: 6-5.

Go Ahead mag het nog even proberen om gelijk te maken en komen ook nog dichtbij maar het laatste fluitsignaal heeft geklonken: Gewonnen! Een mooi resultaat in een slordige wedstrijd met veel strijd. Op naar het kampioenschap! Succes!