DESZ JO11-1 verliest in Meppel

Auteur: Renate Volken.

Maandag 17 september | In alle vroegte vertrokken de heren en dame van JO11-1 naar MSC Meppel. Bij aankomst kwam het zonnetje al een beetje tevoorschijn dus het beloofde een fijne ochtend te worden

De eerste 10 minuten had iedereen het vertrouwen er nog goed in, dat het een mooie pot voetbal zou worden. Er werden zelfs een paar mooie kansen gecreëerd en DESZ kreeg twee goede pogingen om op doel te schieten. Helaas belandden ze beiden niet in het net van MSC. Ook een kans van MSC werd niet benut. Al duurde dit jammer genoeg niet al te lang en werd het eerste doelpunt gemaakt, 1-0 MSC. Kan gebeuren, misschien was dit wel een toevalstreffertje. Na deze tien minuten verplaatste het spel zich, en werd er continu voor het doel van DESZ gebald. De bal ging zo af en toe toch richting het doel van MSC, maar werd met dikke pech, rakelings naast geschoten. In no time was de bal ook alweer aan de andere zijde, maar wonderbaarlijk werd de bal via de keeper, en de lat toch buiten de netten gehouden. Tijd voor een time out. Na de time out kwam DESZ al gauw op 2-0 achterstand, door een beetje onbenullig doelpunt. Blijkbaar werd het DESZ ook niet gegund, want ook een corner werd weer rakelings naast het doel geschoten. Het spel werd nu toch echt aan de verkeerde kant van het veld verder gespeeld, en de 3-0 werd met een prachtig schot, dat moeten we toch echt toegeven, in het doel van DESZ geschoten.

Met deze tussenstand werd de rust in gegaan. Inmiddels was de zon heerlijk gaan schijnen, en hopelijk gaf dit het team van DESZ wat extra energie.

Tot twee keer toe kwam de bal weer náást het doel terecht in plaats van erin, en ook de keeper hield een poging van DESZ tegen. Dit kon wel eens een moeizame strijd worden. Waar het DESZ aan ontbrak, ging het bij MSC echter wel goed; de 4-0 en 5-0 volgden elkaar snel op. Door een foutje aan MSC kant werd er een eigen doelpunt gemaakt dat de stand op 5-1 bracht. DESZ kreeg nog een goede kans pal voor het doel, maar ook deze ging…er weer naast. Toch werd er nog één kansje beloond, waardoor de stand 5-2 werd. Echt lang duurde deze stand ook niet, want MSC scoorde de 6-2. Deze ochtend was duidelijk niet voor JO11-1 weggelegd. Jongens en meisje, koppies omhoog en op naar de volgende wedstrijd!