​DESZ JO11-1 tegen Wijhe JO11-1: Achter de wolken schijnt de zon

Auteur: Tjeerd Krol.

Zondag 5 november | Afgelopen zaterdag moest DESZ JO11-1 aantreden tegen Wijhe JO11-1. Voorafgaand aan de wedstrijd gaf de ranglijst een hoopvol beeld: Wijhe had nog niet gewonnen. Ook het weer leek aardig: redelijk bewolkt met verderop een mooi stukje zon zichtbaar.

DESZ JO11-1 tegen Wijhe JO11-1: Achter de wolken schijnt de zon

Niet alleen het weer en de ranglijst gaven een bedrieglijk beeld. Ook de wedstrijd had twee gezichten. Een eerste helft waarin DESZ niet bij de les leek, zowel als het ging om doelpunten maken, als wanneer het ging om doelpunten te voorkomen.

De wedstrijd begon hoopgevend, net als de ranglijst en het weer, met een prachtige aanval van achteruit over meerdere schijven die knap werd afgerond door Imre. De man die de laatste weken in een goede vorm steekt. Ook de terugkeer van Joey en Anouk leek het team goed te doen.

Maar Wijhe bleek best aardig te kunnen voetballen, het weer werd er ook niet beter op: het begon aardig te regenen en er was geen wind om de regen weg te blazen, net zoals er geen goede oplossing bleek om de vormdip van het team op te lossen. Voor de rust stond DESZ met 1-2 achter.

De tweede helft was beter maar er bleek een groot probleem. De bal wou er niet in. Alhoewel, bij een aanval stond Imre weer op de goede plaats en met een gerichte uithaal werd het 2-2. Volgens iedereen langs de lijn zat er meer in en het team deed er alles aan, maar de bal wou er simpelweg niet in. Dan een paal, dan een been, dan een hand van de keeper, of er werd wat gehaast en onnauwkeurig geschoten.

En dan kan je erop wachten: een uitbraak van de tegenstander die leidt tot een corner en uit de scrimmage komt de bal voor de voeten van iemand van Wijhe en de bal rolt er in: 2-3.

Wedstrijd verloren, feest bij Wijhe. Maar op dat moment wordt het droog en breekt het zonnetje door. En net als Feyenoord en Ajax in een kleine vormdip zitten en er weer bovenop komen, gaat dat nu ook gebeuren met DESZ JO11-1. Het team is weer compleet, er zijn geen blessures meer. Het talent is er en op de trainingen vliegen er, als Thijs het toestaat, prachtige ballen binnen. Het is dus een kwestie van tijd voordat er gescoord gaat worden en voordat DESZ JO11-1 gaat winnen. Volhouden mannen en dame: achter de wolken schijnt de zon!