DESZ JO11-1 op kampioenskoers

Auteur: Tom Kisjes. Foto's: 8

Zondag 13 mei | ​In een Sluziger feestweek moet er natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Voor JO11-1 stond er een vroege uitwedstrijd op het programma. Ook deze wordt weer mee gerekend als een finale want zoals iedereen weet staat JO11-1 aan kop in de 2e klasse. Tegenstander van vandaag; hekkensluiter Hattoheim JO11-2.

Op een mooie ochtend waarin het zonnetje al heerlijk doorkwam speelde DESZ vanaf het begin met veel balbezit op de helft van de tegenstander. Dit resulteerde dan ook in vele kansen die vaak niet goed werden uitgespeeld. Via Joey, Milan, Sem en Quinten was DESZ dan ook dichtbij de openingsgoal maar vaak lag de sluitpost in de weg, totdat Quinten aan de rechterkant van het veld een verwoestend schot produceerde en de 0-1 op het scorebord bracht. In die tussentijd veranderde er erg weinig, DESZ speelde met gemak het balletje rond maar vergat dit in score uit te drukken, tot aan de 12e minuut van de wedstrijd. Een strakke bal van Quinten werd door de verdediger van Hattoheim in eigen doel gewerkt; 0-2. Anouk en Bart stonden hun mannetje weer goed, zij zorgden ervoor dat Thijs maar één keer in actie hoefde te komen. Imre en Hugo waren er inmiddels ook ingekomen en zorgden met hun kwaliteiten voor veel gevaar voor het doel van Hattoheim. Met nog 5 minuten te spelen in de eerste helft zette de tegenstander, door 2x in eigen doel te schieten de ruststand op het scorebord; 0-4.

Over de 2e helft zal ik het kort houden; Het is een genot om naar te kijken, er werd goed overgespeeld, en eindelijk werd het dan ook in de score uitgedrukt, een 1-14 overwinning is een mooi resultaat. Dat de jongens en meisje een team vormen dat is te zien in het maken van de doelpunten. Iedereen heeft vandaag zijn/haar goaltje mee kunnen pikken, dit kan alleen als je elkaar iets gunt! Voor DESZ zijn er nog 3 finales te gaan. Volgende week reizen we weer af naar Hattem, daarna staat CSV JO11-3 op het programma en als de laatste wedstrijd speelt DESZ in Kampen, tegen Dos. De spelers weten wat van hun verwacht wordt, doe waar je goed in bent!