DESZ JO11-1 maatje te groot voor FC Meppel JO11-1

Auteur: Rianne Post.

Dinsdag 4 oktober | ​Vandaag stond om 09:00 uur de wedstrijd tegen FC Meppel JO11 op het programma. Wat zou het vandaag worden na het verlies vorige week tegen Urk? In ieder geval is hebben de trainers de beschikking over een fitte groep.

In het begin van de wedstrijd golft het spel op en neer. Onder meer door een aanval via Gijs, die zijn schot van veraf net naast ging. Daarna kreeg Meppel wat mogelijkheden wat ook niets opleverde. Halverwege de eerste helft oogde DESZ wat slap, wellicht lag het aan de schoenen want 5 spelers waren tegelijk druk om de veters opnieuw te strikken. Dit heeft wel geholpen want DESZ kwam er weer beter in. Een aanval van DESZ waarbij Bjardney de bal voor het doel gaf werd net gemist door Kyan. Een kleine onderbreking doordat Gijs een blessure behandeling krijgt door een flinke trap van een speler van Meppel. Hier volgen 2 aanvallen van Meppel waarbij de bal net naast ging en een bal van de lijn werd gehaald door Gijs. DESZ komt in de eerste helft op voorsprong door een prachtig doelpunt van Gijs, 1-0. Yannick krijgt vlak voor rust nog een goede mogelijkheid, dit had meer verdiend. Daardoor ruststand 1-0.

De tweede helft begint rommelig, toch een kans van Kyan die eindigt op de lat. De 2-0 volgt vrij vlot daarna, voorzet van Kyan die wordt gescoord door Jorrit. Mooie aanval waarbij Bjardney de bal bezorgt bij Mark die net mist. De 3-0 wordt gescoord door Yannick. Toch blijft Meppel wel gevaarlijk en heeft ook diverse mogelijkheden. Daarna is Gijs weer het 'bokkie'door een trap tegen zijn bovenarm. Anouk is zoals altijd weer degelijk en betrouwbaar achterin en voorkomt een doelpunt van Meppel. Toch maakt Meppel ook hun doelpunt, in 2e instantie na een redding van Sem wordt er gescoord, 3-1. Vlak voor tijd wordt er door DESZ nog gescoord uit een corner, Kyan kopt de bal binnen. Hierdoor kwam de eindstand op 4-1.

De punten weer binnen en op naar volgende week!