​DESZ JO11-1 Is er bijna!

Auteur: Tjeerd Krol. Foto's: 9

Dinsdag 22 mei | Net als vorige week moest DESZ JO11-1 afreizen naar Hattem. Waar het vorige week Hatto Heim was, heette de tegenstander deze week gewoon Hattem JO11-2. In vergelijking met vorige week was het vertrek gelukkig niet zo vroeg en was iedereen erg blij dat we uit moesten voetballen vanwege de vroege aanwezigheid van mietsen bij DESZ.

Was alles dan beter dan vorige week, toen er gemakkelijk met 14-1 werd gewonnen? Helaas was dat niet het geval. Ten eerste was het een stuk kouder, maar erger nog: twee belangrijke spelers werden gemist deze week: Bart en Anouk. Gelukkig was er adequate vervanging geregeld in de vorm van Cas & Bas, zodat vol vertrouwen aan de wedstrijd werd begonnen.

De wedstrijd begon zoals we inmiddels zijn gewend: de bal werd mooi rondgespeeld en de opening werd gezocht in de verdediging van Hattem. Het duurde ook deze keer niet lang of het gaatje werd gevonden door Sem, die de keeper kansloos liet: 0-1.

Dat de wandelvierdaagse niet al te veel kracht had genomen van diverse spelers bleek wel een paar minuten later, een prachtige aanval via Imre, Quinten en Joey werd met veel moeite tot corner verwerkt door de keeper van Hattem. Joey bedacht zich geen moment en nam de corner zeer snel. Hugo was attent en tikt op een fraaie manier de 0-2 in de touwen.

De tactiek van Hattem was ook vrij snel duidelijk: bij balbezit zo snel en zo hard mogelijk de bal met een lange haal naar voren knallen en er maar op hopen dat de spits er wat moois mee zou doen. Helaas, na een kwartier voetballen, lukte dat een keer. De verdediging niet helemaal attent en daar lag zomaar de 1-2 in de touwen.

Een groot deel van de eerste helft leken de mannen niet echt bezig met doelpunten maken, maar meer met het opzetten van prachtige aanvallen en het op een schitterende wijze missen van de kansen. De ene passeerbeweging volgde op de andere, het ene een-tweetje volgde op de andere, en anders waren daar de steekpassjes wel die leiden tot mooie kansen. Het duurde dus vrij lang voordat uit een van de aanvallen een volgend doelpunt viel te bewonderen: het was uiteindelijk Imre die de bal zo hard voor gaf, na een mooie aanval, dat een speler van Hattem niet anders kon dan zelf de bal er maar inschieten: 1-3.

Gelukkig kwamen er nog een paar doelpunten bij voor de rust: de eerste uit een corner van Joey en het scheenbeen van Sem: 1-4. En de tweede na een prachtig driehoekje met Bas en Milan door een vlammend schot van Quinten: 1-5 en tevens ruststand.

Na de rust ging het snel en werden meer kansen afgemaakt. De verdedigers van vandaag, afwisselend Quinten, Bas en Milan hadden het niet druk en konden ook zo nu en dan mee aanvallen. Thijs had daarom ook niet veel te doen, behalve het attent reageren op een doorgeschoten bal die hij net voor de spits kon wegtrappen.

Het was op een gegeven moment zo druk dat onze razende reporter (de man die trouw elke wedstrijd het thuisfront via de app op de hoogte houdt van het score verloop) het niet goed meer bij kon houden, zo snel werd er op een gegeven moment gescoord. We hebben doelpunten gezien van Joey (4 keer), Imre (2 keer), Sem, en Cas, zodat volgens ons en de razende reporter de stand 2-13 zou zijn geworden (oh, ja er was een klein moment van verslapping waardoor Hattem nog een tweede keer kon scoren). Helaas had de scheidsrechter het ietsje anders gezien en stond er 2-12 op het score formulier. En natuurlijk had er ook 2-20 kunnen staan, maar het publiek heeft weer genoten van prachtige aanvallen en schitterende doelpunten op een mietsen-vrije locatie! Nog één potje en dan kampioen. Jullie zijn er bijna!

Foto's: Rozina Dijkstra