Nieuws

DESZ JO11-1: Het nieuwe Dream Team Kampioen!

Bekijk alle foto's!
Auteur: Tjeerd Krol. Foto's: 42

Dinsdag 29 mei | De afgelopen week werd er in Barcelona afscheid genomen van de laatste dirigent van het gouden Barcelona. Het Barcelona dat bekend stond om haar tikkie-takka voetbal. Dit voetbal zou voorlopig niet meer te zien zijn op de velden.

Helaas, wat zat iedereen ernaast. De afgelopen wedstrijden speelde DESZ JO11-1 gewoon tikkie-takka voetbal. Met als ultieme bekroning het kampioenschap afgelopen zaterdag in de wedstrijd tegen CSV JO11-3. Wat een geweldige ochtend. Niemand die het meer had over Pique, Iniesta, Xavi, Messi of een andere speler van dat andere Dream Team. Het ging om Thijs, die keurig mee voetbalt als keeper en ook de ballen stopt als er toch een speler in de buurt komt. Het ging om de verdedigers Bart, Anouk en Quinten die elke spits neutraliseren en ondertussen vrolijk mee doen met aanvallen en ook hun doelpunten mee pakken. Het ging om Sem, Imre en Milan die niet alleen bikkelen op het middenveld maar ook hun tegenstanders dol draaien met passes, steekballetjes en mooie passeerbewegingen en het ging natuurlijk om de spitsen Joey en Hugo, ofwel Messi en Suarez. Prachtige acties, hard werken en gewoon veel scoren. Een heel mooi team om te zien voetballen, zoals ook de trouwe schare supporters hebben gemerkt het afgelopen jaar. Dit alles is natuurlijk niet mogelijk zonder de niet aflatende inzet van trainers/leiders die het hele jaar gestructureerd en met veel inzet en plezier met dit team bezig zijn geweest en de talenten van dit Dream Team sterk hebben ontwikkeld.

Maar nu de wedstrijd, de kampioenswedstrijd waar de hele week over is gesproken. Supporters is opgeroepen met zijn allen te komen, en daar was gehoor aan gegeven. Spandoeken zijn gemaakt en de festiviteiten waren georganiseerd en geregeld. Er was veel vertrouwen in de goede afloop bij iedereen. De spelers waren relaxed en ook de trainers/leiders waren meer ontspannen dan de week ervoor.

Dit was geheel terecht. Binnen een paar minuten was de stand in het voordeel van DESZ al opgelopen tot 3-0. Mooie aanvallen en prachtige doelpunten maar helaas ook minder aangenaam nieuws. Milan ging na een duel naar de grond en kon helaas niet verder voetballen. Na een bezoek aan de huisartsenpost en een spuit lijkt het allemaal mee te vallen, maar het Dream Team moest het de rest van de wedstrijd doen zonder een van zijn gangmakers!

De gasten hadden niets in te brengen en zijn de gehele eerste helft ook niet gevaarlijk geweest. De rust hebben ze gehaald met de 3-0 tussenstand en ook in de tweede helft kwam er geen verandering in het spelbeeld. En DESZ ging zoals gebruikelijk gewoon door, gooide er een schepje bovenop, ze waren al kampioen, maar wouden nu nog het publiek vermaken. We hebben schitterende aanvallen gezien waar het gehele team bij betrokken was. Het was heerlijk weer, geen mietsen, en veel publiek die op deze manier kon genieten van een ouderwetse show. De ene aanval naar de andere en de doelpunten bleven niet uit. De teller stopte bij 10-0 en natuurlijk was er een klein moment van verslapping en lag het traditionele tegendoelpunt ook weer in de touwen, maar bij 10-1 werd er afgefloten en konden de festiviteiten beginnen met de uitreiking van de beker, en het nat spuiten van de trainer!

In een mooi nieuw kampioensshirt met zijn allen op de foto, patat eten en een party popper laten ontploffen en genieten van dit mooie seizoen en dit mooie kampioenschap. Is er dan niets meer te wensen over: bijvoorbeeld ongeslagen kampioen worden, 100 doelpunten maken? Natuurlijk dat is allemaal mogelijk, maar belangrijker is om lekker te blijven voetballen, plezier maken en je best doen en dan is het volgende Dream Team ook de komende jaren gewoon in Zwartsluis te bewonderen.

Advertentie

Active Creations Zwartsluis
websitesponsor Active Creations Zwartsluis
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams