DESZ JO11-1 geeft de punten weg in de eerste 10 minuten

Auteur: Karin Visscher.

Donderdag 12 oktober | Vandaag staat de derde competitiewedstrijd op het programma, tegen Go Ahead Kampen JO11-1. Na de winst van afgelopen donderdag in Dalfsen begint het team vol goede moed aan deze wedstrijd. Maar ze weten ook dat ze enorm hun best moeten doen, want voor de beker is ook al tegen Go Ahead gespeeld en toen is verloren met 3-4.

De eerste tien minuten hadden we, achteraf gezien, liever overgeslagen. Of de ogen nog niet helemaal open waren of de benen nog in slaap, maar de ene na de andere bal van de tegenstander verdween in het doel. We stonden erbij en keken ernaar. Het was ineens 0-4.

Vanaf dat moment werden de jongens wakker en ging het iets beter. Er worden kansen gecreëerd, maar ze gaan er niet in. Een mooi schot van Imre door het midden belandt net in de handen van de keeper. En ook de kans uit een vrije trap wordt niet benut.

Hugo breekt een aantal keer door en aan het eind van de eerste helft wordt dit goed afgemaakt, het is 1-4. Maar de Go Ahead speelt goed en Thijs moet flink aan de bak. Hij weet wat ballen tegen te houden. Waaronder één uit een hoekschop die hij vlak voor de doellijn stopt.

Tijdens de rust krijgen ze een peptalk en 'schop onder de kont' van de trainers en leider en dit lijdt tot een betere tweede helft. Ze gaven meer druk en speelden beter positiespel. Daardoor ontstonden meer kansen. Maar helaas niet doeltreffend.

De tegenstander breekt weer een keer door en deze gaat er wel in, 1-5. Langs de lijn verschijnt de trainer van JO11-3. Het is tijd voor Cas, onze invaller, om met zijn eigen team mee te gaan. Maar niet zonder te scoren. Hij maakt nog snel de 2-5.

Het spel is af en toe ruig. Voor Milan resulteert dit in een vrije trap. Hij neemt de bal van afstand en scoort, een prachtig schot. Hierna is de wedstrijd afgelopen en is de uitslag 3-5.