Nieuws

DESZ JO 13-1 Trotse Winnaar Beker Poule!

Auteur: Tjeerd Krol.

Maandag 16 september | De eerste bekerronde zit erop voor DESZ JO13-1. De afgelopen drie weken is er gevoetbald in een nieuwe samenstelling, op een groot veld, met (deels) nieuwe trainers/leiders (Lard en Albert) en natuurlijk met nieuwe of extra spelregels.

Alle ouders waren deze weken natuurlijk erg nieuwsgierig hoe deze veranderingen zouden uitpakken voor het team. Daardoor was er waarschijnlijk veel publiek om het team goed aan te moedigen tijdens deze wedstrijden. En voor de thuisblijvers, of vissers, was er altijd de app om op de hoogte te blijven!

De trainers/leiders hebben de afgelopen weken goed na kunnen denken over de opstelling en welke speler op welke positie het beste tot zijn recht zou komen. Sommige waren gewend te spelen als aanvaller, en werden opgesteld als verdediger, sommige speelden het liefst op het middenveld en moesten het ook proberen in de verdediging of juist andersom.

Ook was er voor het eerst een grensrechter, Max, omdat er ook rekening gehouden moest worden met buitenspel. En de coaches moesten de aanwijzingen wat verder over het veld schreeuwen, want je mag niet meer aan beide kanten van het veld staan met je aanmoedigingen. Tot slot werd de trainersstaf ook uitgebreid met Marcel van Olst, zodat aan alles is gedacht de afgelopen weken.

Dit klinkt allemaal erg veel, maar de jongens en dame hebben het geweldig gedaan. Bij Genemuiden werd er met 7-0 gewonnen, en dat was maar goed ook, want, volgens een van de (vele) toeschouwers had hij het complex anders als een rokende puinhoop achtergelaten! Ook de tweede wedstrijd werd gewonnen, dus vandaag was een punt voldoende tegen SJO Ens/Kraggenburg JO13-1, om een bekerronde verder te komen.

Het was wederom een vroege start, maar onder een heerlijk zonnetje ging de wedstrijd van start. Desz had er zin in en combineerde er mooi op los. Milan, de aanvoerder, had een paar mooie steekballetjes, maar zowel Cas, Imre als Hugo vonden de keeper op hun weg. Het initiatief van Desz verdween en het bleek dat ook SJO een paar aardige voetballers op het middenveld had rondlopen. Eerlijk is eerlijk, zij kregen ook voldoende ruimte, om een paar mooie aanvallen op te zetten. Dit leidde echter voorlopig niet tot veel gevaar voor het doel van Thijs. Joey, Quinten, Bart en Bas hielden de aanvallers goed in de gaten en alle problemen werden goed opgelost.

Echter na een minuut of vijftien was er een snelle uitval van SJO, een mooie steekbal en de spits van SJO kon op fraaie wijze de 1-0 aantekenen.

Desz begreep dat er op een iets andere manier moest worden gevoetbald, zoals iets dichter op de man staan. Dit leidde tot wat frustratie bij de aanvoerder van SJO die gewoon maar stopte met voetballen en zijn aanvoerdersband op de grond gooide voordat hij het veld afliep. Niet veel later leidde een mooie aanval over links, met Imre en Coen, tot een mooie voorzet die door Oscar keurig werd binnengeschoten.

De tweede helft ging gelijk op, de mannen van SJO werden naarmate de wedstrijd vorderde, wat onrustig, getuige ook het commentaar van de grensrechter op een voorzet die niet aankwam, of met zijn woorden: een "pisbal". Vlak daarna liet ook de leider duidelijk horen dat zijn team niet zo moest "pielen". Vrij snel daarna brak Sem vanaf het middenveld door en onderweg zag hij de keeper ver voor zijn doel staan. Halverwege de helft van de tegenstander besloot hij dat het tijd werd voor een prachtig schot op doel. Deze verdween keurig in het net en Desz stond terecht met 1-2 voor. Daarna was het met name volhouden en dus hard werken voor Jack, Desiree en de anderen. Thijs moest in de laatste minuten nog eenmaal reddend optreden voordat de scheidsrechter voor het einde floot.

Het was dus een mooie wedstrijd: er was hard gewerkt en een knap resultaat gehaald, of zoals een supporter het zei: dit was weer een ABC'tje; daar hebben ze een mooi hekwerk om heen gezet. Maar goed, het moet over voetbal gaan, dus de vele verhalen over gehaktballen op een kookcursus, of hoe om te gaan met steenmarters bewaren we wel voor een volgende keer. Volgende week zaterdag begint de competitie tegen SC Emmeloord, dus zet hem op Desz JO13-1 en supporters het is weer op tijd, maar het beloofd weer een mooie wedstrijd te worden.

Advertentie

Bert Leistra Makelaardij Hasselt
clubsponsor Bert Leistra Makelaardij Hasselt
Twitter
Blijf op de hoogte en volg ons via https://twitter.com/SVDESZ.
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 3D klasse
  • 24 teams