Nieuws

DESZ JO 13-1 niet opgewassen tegen fysiek sterk Olympia '28 JO13-1

Auteur: Tjeerd Krol.

Dinsdag 22 oktober | Afgelopen zaterdag moest DESZ JO13-1 voor het eerst later op de ochtend een wedstrijd spelen. De tegenstander was een oude bekende, namelijk Olympia JO13-1. Tegen dit team hadden ze in juni al geoefend, de eerste wedstrijd op een groot veld en met het nieuwe team. Alle reden dus om opgetogen en vol zelfvertrouwen naar Hasselt te rijden. Er was immers met gemak gewonnen en iedereen zou lekker uitgerust zijn vanochtend. Helaas bleek maar weer eens dat de voortekenen niet altijd kloppen. Ook het weerbericht niet, trouwens. Het begon pas in de tweede helft te regenen!

Deze zaterdag moest het team het doen zonder Cas en Desiree. De eerste was, heel slim, op vakantie en de tweede was helaas geblesseerd. De wedstrijd werd gespeeld op echt gras, en dat was toch wel een tegenvaller. Ook het feit dat iedereen wel wakker zou zijn om 10.30 bleek een behoorlijke misrekening. Binnen 20 seconden na de aftrap, na een prachtige combinatie over de linker kant van DESZ, lag de bal al achter Thijs. Een scherpe, harde voorzet kon door Quinten niet anders worden verwerkt dan in het eigen doel, helaas. 1-0.

Daarna herpakte DESZ zich, begon beter te spelen, te combineren en zette de tegenstander onder druk. Tot echte uitgespeelde kansen kwam het eigenlijk niet, maar Hasselt wist er gelukkig ook niets tegenover te zetten. De verdedigers stonden hun mannetje en de middenvelders deden hun uiterste best via combinatie voetbal de aanvallers te bereiken en het de keeper lastig te maken. DESZ had zelfs een overwicht waardoor de vele ouders met optimisme de kantine opzochten voor een kopje koffie.

Het optimisme was terecht, want ook DESZ kon snel scoren. Direct na de aftrap werd Milan weggestuurd en zijn schot werd met veel moeite gestopt door de keeper, maar Hugo was attent en schoot de 1-1 in de touwen. Dit gaf DESZ weer een boost en onder het toeziend oog van de toeschouwers, die net de koffie op hadden, kreeg DESZ nog twee goede kansen, maar helaas leidde dit niet tot doelpunten.

Olympia begon vervolgens uit een ander vaatje te tappen. Het werd wat fysieker, ze gingen wat harder vechten in de duels en begonnen die ook te winnen. Ze gingen zelfs zo ver dat er (kleine) overtredingen werden gemaakt als DESZ er leuk combinerend door heen dreigde te komen. Deze benadering had succes, binnen een paar minuten lagen er plotseling twee doelpunten in zagen de mannen tegen een 3-1 achterstand aan. DESZ kon niet mee met deze fellere strijdwijze en moest het afleggen, met uiteindelijk een 4-1 nederlaag.

Dit was dus het einde van het bekertoernooi voor DESZ JO13-1, maar gelukkig over twee weken, op het eigen sportpark, lekker vroeg en op kunstgras, kunnen ze laten zien dat ook zij over fysieke weerbaarheid beschikken, fel kunnen voetballen en zich niet de kaas van het brood laten eten. Als er dan gewonnen wordt, dan doet DESZ JO13-1 gelijk mee met de bovenste plekken in de competitie. Kortom veel om voor te vechten. Tot dan!

Wees sociaal en deel

Meer nieuws van DESZ JO13-1 >

Advertentie

Interfloor Tapijt & Vinyl
hoofdsponsor Interfloor Tapijt & Vinyl
Twitter
Fotoalbum
Bekijk alle fotoalbums >
  • Sinds 1946
  • 500 leden
  • 2J klasse
  • 27 teams