​DESZ JO 13-1 houdt 3-punter over aan duel tegen Ruinerwold JO 13-1

Auteur: Johan Kikkert.

Donderdag 20 april | Zaterdagmorgen 15 april om 8.00 uur staat het team van DESZ JO 13-1, onder leiding van René en Gijsbert weer te popelen om te voetballen.

Ze komen vandaag in groene shirtjes het veld op en DESZ begint de wedstrijd fanatiek.

Ze zijn aanvallend aan het voetballen. Dit wordt in de 10e minuut beloond met het eerste doelpunt, gescoord door Haben. Beide teams hebben kansen om te scoren. In de 26e minuut heeft Ruinerwold een gevaarlijk schot op het doel. Deze gaat net naast.

Ruinerwold begint de 2e helft sterk. Kort daarna maakt een speler van Ruinerwold hands.

Het lukt Lyam om vanuit de vrije trap te scoren: 2-0 voor DESZ.

Vanuit de corner wordt er door DESZ net naast geschoten. De verdediging van DESZ moet op scherp staan, want Ruinerwold komt steeds vaker dichter bij het doel.

Keeper Keano weet een aantal ballen goed te redden, maar daarna is het vanuit een vrije trap dan toch raak voor Ruinerwold 2-1.

De laatste minuten van de wedstrijd zijn spannend. De toeschouwers staan onrustig aan de kant. Kunnen ze de voorsprong vasthouden?

Er worden een paar onnodige overtredingen gemaakt, waardoor Ruinerwold nog een paar vrije trappen krijgt. Uiteindelijk klinkt dan het eindsignaal 2-1 winst.

Juichend gaat DESZ naar de kant. Het harde werken is beloond.