DESZ J019-1 haalt uit!

Auteur: Gerjan van der Belt.

Woensdag 2 november | ​DESZ JO-19/1 heeft goed uitgehaald tegen WZC JO-19/1 door te winnen met 9-2. We gingen met vertrouwen naar Wapenveld, omdat we compleet waren en de laatste wedstrijden aardige resultaten haalden met aanvaardbaar voetbal.

Dat vertrouwen werd na 2 minuten spelen al beloond met een goal van Yaniek die een rebound vanaf een meter of 10 in de touwen schoot. (0-1) Een lekkerder begin konden we niet hebben. En helemaal als je dan ook nog grote kansen bijeen speelt. Waar we dan 1 maal uit scoorden via Yaniek die zijn 2de scoorde uit een voorzet van Daniel. (0-2) Toen brak er een periode van een minuut of 15 aan waar we meegingen met het haastige spel van de gastheren. Gelukkig gaven we niets weg en herpakten ons weer door zuinig te zijn op de bal. Ook werd er via beide flanken snelle aanvallen opgezet. Nu was het via links waar Yaniek, die Max voor de keeper zette waarop Max goed de 0-3 binnen werkte. De rechterkant dacht dan moeten wij nu de assist gaan verzorgen, wat Matz ook goed deed door te steken op Yaniek die toen zijn 3de liet aantekenen. (0-4) De mooiste van de 1ste helft en onze 5de was een volley van Daniel na weer goed voorbereidend werk van onze linkerkant, 0-5, dit was tevens de ruststand.

De 2e helft met name het eerste gedeelte was door eigen toedoen speelt.
2 domme gele kaarten voor praten waren daar de aanleiding voor. WZC scoorde in die fase de 1-5. Maar toen we weer compleet waren en er frisse spelers in gebracht waren, pakten we het uiteindelijk weer op. En scoorden in een tijdsbestek van 20 minuten nog kinderlijk eenvoudig 4 maal. Yaniek maakte zijn 4de en 5de na goed werk van Bjorn en Robin. Ook Robin scoorde 2 maal wat ons totaal brachten op 9. De dubbele cijfers werden er niet gehaald ondanks de mogelijkheden. Op het einde maakte WZC zijn 2de na een vrije trap vanaf de 16 waar Gijs niet helemaal vrijuit ging. En dat bepaalde de 2-9 einduitslag. Dus deden goede zaken in de stand door deze overwinning. En tankten we nog meer vertrouwen voor as zaterdag thuis tegen DOS Kampen JO19-2 wat onder ons staat.