DESZ J017-1 verslaat Tollebeek JO17-1d met pijn en moeite

Auteur: Ralph Smit.

Dinsdag 15 november | Op zaterdag 5 november trapte DESZ om twaalf uur af tegen het stugge Tollebeek JO17-1d op sportpark de Cingellanden. Tollebeek is een nieuwkomer in de competitie, aangezien het team recent uit de derde klasse is gepromoveerd na goede resultaten. Het werd voor de jongens van DESZ JO17-1 dus nog een zware klus om ook deze tegenstander weer uit de weg te ruimen!

DESZ begon sterk aan de wedstrijd, maar Tollebeek had achterin een sterke formatie staan, waar in de eerste helft lastig doorheen te voetballen was. Er werden wel kansen gecreƫerd en schoten gelost op het doel van Tollebeek, maar deze werden door de doelman, die een goede eerste helft keepte, gekeerd. Aangezien Tollebeek zelf niet de kans werd gegeven om gevaarlijk te worden voor het doel van onze Maikel, was de stand na veertig minuten nog 0-0.

Na een aantal aanwijzingen van de trainers, onder andere over het afmaken van de kansen, dacht DESZ sterk aan de tweede helft de beginnen. Maar toen Tollebeek de bal in bezit kreeg en de aanvaller op ongeveer dertig meter van
het doel stond, besloot hij een poging op doel te doen en met succes. Het onverwachte schot vloog over Maikel heen en Tollebeek stond op voorsprong.

Een paar minuten daarna werden na een onbegrijpelijke beslissing van de scheidsrechter Jasper en een speler van Tollebeek tien minuten het veld uitgestuurd, dus werd het 10 tegen 10. Doordat DESZ hierdoor veel meer ruimte kreeg, wist het zich door de verdediging heen te spelen en kwam spits Jochem alleen op de keeper. Zoals afgesproken in de rust probeerde hij de keeper voorbij te spelen en dit leidde in de 50e minuut tot de 1-1.

Met nog dertig minuten te spelen, ging DESZ natuurlijk op jacht naar de volle drie punten. Dit zorgde vijf minuten later dat Jochem de bal in de kluts kon meenemen en het doel binnen kon tikken. In de 55e minuut leek DESZ dus op de winst af te gaan. Het bleef echter nog spannend, aangezien DESZ de marge niet meer kon vergroten en Tollebeek vol motivatie was een punt mee naar huis te nemen. Dit gebeurde echter niet.

De jongens van DESZ hield met deze zwaarbevochten overwinning de punten in
eigen huis en houden daarmee hun stevige tweede plek op de ranglijst.

Wedstrijdverloop
42' 0-1 Tegendoelpunt
50' 1-1 Jochem Broek (Assist: Arjan Krabbe)
55' 2-1 Jochem Broek (Assist: Farbod Feizi)