DESZ J017-1 rekent af met Nagele JO17-1GD

Auteur: Hans-Jan Slurink.

Vrijdag 4 november | ​DESZ JO17-1 nam het zaterdag 29 oktober op in een competitiewedstrijd tegen Nagele JO17-1Gd op het sportpark De Cingellanden. Nagele had als gemengde dispensatie team drie wedstrijden gewonnen en gingen er twee verloren.

Om twaalf uur startte de wedstrijd op het hoofdveld en we begonnen sterk met goed combinatie spel en al snel een paar kansen wat alleen niet tot een doelpunt leidde. Na veertien minuten scoorde Jochem de 1-0 voor DESZ. Deze goal gaf het ons de boost om meer te scoren en daar gingen we ook voor. In de zestiende minuut maakte Farbod met een mooie afstand schot de 2-0.

In de rust was ons verteld dat we goed speelde en goed onze tegenstander onder druk zette. Het enige waar we nog aan moesten werken in de tweede helft was de bal sneller rond laten gaan.

We begonnen weer goed met veel druk om op balbezit te komen en een goed lopende aanval met een mooie een-twee van Farbod en Matthijs waar Farbod zorgde voor de 3-0 in de 49ste minuut. In de 53ste minuut kreeg DESZ een penalty door een overtreding op Hans Jan in de zestien van Nagele, Arjan ging achter de bal staan en schoot de 4-0 binnen. Nog geen vijf minuten later werd Matthijs onderuitgehaald en kreeg DESZ weer een penalty, ook Arjan mocht deze nemen en via de vingers van de keeper ging de bal tegen het net en werd het 5-0. We hadden de tegenstander aardig onder de knieën, maar toch was er hier en daar nog knullig balverlies. In de 68ste minuut kwam Jochem nog in scoringspositie en schoot de bal strak langs de paal het doel in en tekende voor de 6-0. Dit was tevens ook de einduitslag.

Wedstrijdverloop:
14' 1-0 Jochem Broek (Assist: Matthijs de Wit)
16' 2-0 Farbod Feizi (Assist: Matthijs de Wit)
49' 3-0 Farbod Feizi (Assist: Matthijs de Wit)
55' 4-0 Arjan Krabbe (Strafschop)
56' 5-0 Arjan Krabbe (Strafschop)
68' 6-0 Jochem Broek